|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۲، شماره ۹، صفحات ۱-۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر رژیم غذایی کاهش وزن (حاوی ماهی،گردو و یا ترکیب آنها) بر فاکتورهای التهابی و شاخصهای لیپیدی در زنان با اضافه وزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفیشده |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: گزارشهای متعددی در ارتباط با اثرات مفید اسیدهای چرب امگا-3 بر روی عوامل التهابی و پروفایللیپیدی وجود دارد. علیرغم این، منابع مختلف این نوع اسیدهای چرب زیاد مورد بررسی قرار نگرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مصرف گردو (منبع گیاهی اسید چرب امگا-3)، ماهی سالمون (منبع دریایی اسید چرب امگا-3) و ترکیب آنها بر فاکتورهای التهاب و سطوح سرمی لیپیدها در زنان دارای اضافه وزن و چاق انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 99 زن چاق دارای اضافه وزن به مدت 12هفته تحت مداخله با سه رژیم کاهش وزن با ماهی (300 گرم در هفته)، گردو (18 عدد گردو در هفته) یا ترکیب ماهی و گردو (150 گرم ماهی و 9 عدد گردو در هفته) قرار گرفتند. فاکتورهای التهابی و لیپیدهای سرم در آغاز و پایان مطالعه اندازهگیری شدند. دادهها به کمک آزمون واریانس تحلیل شدند. یافتهها: کاهش (03/0=p) LDL، (01/0>p)hs-CRP، (01/0=p) TNF-α، (01/0>p) IL-6 و افزایش HDL(01/0>p) در گروه ترکیبی ماهی و گردو، بهطور معنیداری بیشتر از گروه ماهی و گردو بود. همچنین یک کاهش معنیدار در تریگلیسرید گروه دریافتکننده ماهی در مقایسه با سایر گروهها مشاهده گردید (07/0=p)؛ اگرچه این تفاوت معنیدار نبود. تغییرات وزن و دور کمر در گروه ترکیبی ماهی و گردو نسبت به سایر گروهها نسبتاً معنیدار دیده شد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد تأثیر مصرف ترکیبی منبع گیاهی و دریایی اسید چرب امگا-3 بر کاهش عوامل التهابی و بهبود پروفایللیپیدی، مفیدتر از دریافت مجزای ماهی یا گردو میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of a Weight Reducing Diet (Containing Fish, Walnut or Their Combination) on Inflammatory Factors and Lipid Indices in Overweight and Obese Women: A Randomized Clinical Trial |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: There are several reports regarding the beneficial effects of omega-3 fatty acids on inflammatory factors and lipid profile. However, different sources of this kind of fatty acids have not been much studied. The objective of this study was to compare the effects of consumption of walnut (plant source of omega-3 fatty acid) salmon fish (marine source of omega-3 fatty acid) and their combination on inflammatory factors and serum levels of lipids in overweight and obese women. Methods: In this clinical trial study, 99 overweight and obese women underwent three weight reducing interventions, including diets with fish (300g per week), walnut (18walnuts per week) or combination of fish and walnut (150g fish and 9walnuts per week) for 12weeks. Inflammatory factors and serum lipids were measured at baseline and the end of the study. ANCOVA test was used to analyze the data. Results: The decrees in LDL (p=0.03), hs-CRP (p< 0.01), TNF-α (p=0.01), and IL-6 (p< 0.01) and increase in HDL (p< 0.01) in the combination of fish and walnut group was significantly higher compared to fish group and walnut group. A decrease was also observed in triglyceride (TG) in the fish group compared to other groups (p=0.07), although this difference was not significant. Changes in weight and waist circumference in the combination of fish and walnut group was relatively significant compared to other groups. Conclusion: The results of this study showed that the effect of combined use of plant and marine sources of omega-3 fatty acids on the reduction of inflammatory factors and improvement of the lipid profile, is more beneficial than the separate consumption of fish or walnut. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سمیه فتاحی | Somaye Fatahi Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
فهیمه حقیقت دوست | Fahime Haghighatdoost Food Security Research Center and Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
باقر لاریجانی | Bagher Larijani Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran پژوهشگاه غدد
لیلا آزادبخت | Leila Azadbakht Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran. گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1214-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-1057078.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|