، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۲۷۲-۲۷۸

عنوان فارسی مدل سازی تاثیر اسانس زیره سیاه، pH، دوز تلقیح و دما بر روی رشد لیستریا مونوسایتوژنز
چکیده فارسی مقاله  لیستریوزیس از بیماری‌های مهم با منشاء غذایی در جهان است که توسط لیستریا مونوسایتوژنز ایجاد می‌شود. عوامل مختلفی می‌توانند بر روی رشد پاتوژن‌های میکروبی با منشاء غذایی تاثیر بگذارند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات ترکیبی غلظت‌های مختلف اسانس زیره سیاه (0%، 08/0%، 16/0%، 24/0%)، سه دمای نگهداری (35، 25 و 4 درجه سانتیگراد)، سه سطح از pH (7، 6، 5) و دو دوز تلقیح (cfu m-1 103 و 105) بر روی رشد لیستریا مونوسایتوژنز در محیط براث قلب و مغز بود. برای هر حالت سه تکرار در نظر گرفته شد. رشد باکتری با بررسی کدورت قابل مشاهده طی 30 روز مورد پایش قرار گرفت. جهت بررسی متغیرهای در نظر گرفته شده بر فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت، مدل بقای پارامتریک با توزیع لوگ نرمال مورد استفاده قرار گرفت. کلیه متغیرهای مورد بررسی تاثیر معنی‌داری بر روی فاصله زمانی تلقیح تا ایجاد کدورت داشتند (P< 0.05). مدل نهایی به خوبی قادر به پیشگویی رشد و ممانعت از رشد لیستریا مونوسایتوژنز می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Modeling the effects of Bunium persicum (Black Zira) essential oil, pH, inoculums size and temperature on the growth of Listeria monocytogenes
چکیده انگلیسی مقاله Listeriosis is acknowledged as a major foodborne disease throughout the world caused by Listeria monocytogenes. Different factors can affect the growth of food borne microbial pathogens. The aim of this study was to investigate the combined effects of different concentrations of Bunium persicum essential oil (EO) (0%, 0.08%, 0.16%, 0.24%), three incubation temperatures (35ºC, 25ºC, 4ºC), three levels of pH (5, 6, 7) and two inoculum sizes (103 and 105 cfu ml-1) on the growth of Listeria monocytogenes inbrain heart infusion (BHI) broth. To evaluate effects of explanatory variable on time to detection (TTD) of bacterial growth, parametric survival models based on the log normal distribution were used. All explanatory variables had significant association with TTD (P< 0.05). The final model accurately predicted the growth initiation and inhibition of L. monocytogenes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله z نوری |
graduated from faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

s خانزادی |
department of food hygiene and aquaculture, faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

a جمشیدی |
department of food hygiene and aquaculture, faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

حسینعلی سیفی | h a
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_2539_f4cb182afd5fe009427efbf64b4b13dd.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات