، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۲۱-۲۸

عنوان فارسی اثرات مصرف طولانی مدت پیاز بر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان گلبول‌های قرمز بز
چکیده فارسی مقاله در مطالعه حاضر اثرات مصرف طولانی مدت پیاز بر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان گلبول‌های قرمز بز (گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز، سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز) و رابطه آن‌ها با مقدار هماتوکریت و هموگلوبین ارزیابی گردید. 12 بز ماده بالغ مورد استفاده در این مطالعه به صورت تصادفی و برای یک دوره زمانی 80 روزه به سه گروه درمانی تقسیم‌ بندی شدند. دام‌های گروه یک و دو به ترتیب جیره غذایی حاوی 30 و 60 درصد پیاز بهاره (بر پایه ماده خشک جیره) به مدت 60 روز دریافت نمودند. بزهای گروه سه (کنترل) جیره عاری از پیاز دریافت نموده و تنها با علوفه یونجه در طی دوره تغذیه شدند. نمونه‌های خون قبل از شروع مطالعه و در فواصل 10 روزه اخذ گردید. مقدار هماتوکریت در گروه‌های یک و دو از روز 10 پس از مصرف پیاز شروع به کاهش نمود و در روز 40 به کمترین مقدار رسید. اگر چه مصرف پیاز موجب کاهش هماتوکریت گردید، اما این فاکتورها در طی دوره مطالعه در محدوده طبیعی باقی ماندند. میزان فعالیت آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز در گلبول‌های قرمز از روز 10 کاهش یافته و در روز 40 به حداقل میزان خود رسید. بعد از روز 40، بازگشت آهسته و تدریجی فاکتورهای اندازه‌گیری شده به سمت مقادیر پیش از مصرف پیاز مشاهده گردید. در گروه‌های یک و دو، میزان فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز رابطه منفی با مقدار هماتوکریت و هموگلوبین نشان داد (P< 0.01). از طرف دیگر، رابطه مثبتی بین فعالیت گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز با مقدار هموگلوبین مشاهده گردید (P< 0.01). به نظر می‌رسد که بزها قادر به مصرف جیره حاوی 60 درصد پیاز بدون رخداد کم خونی بالینی هستند. به علاوه، فعالیت آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز در گلبول‌های قرمز بز به دنبال مصرف طولانی مدت پیاز کاهش یافت. همچنین به نظر می‌رسد که سوپر اکسید دیسموتاز نقش جبرانی در محافظت گلبول‌های قرمز بز مقابل استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف پیاز در بزها ایفا می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پیاز، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، گلبول‌های قرمز، بز،

عنوان انگلیسی Effect of long-term onion (Allium cepa) feeding on antioxidant enzymes in goat erythrocyte
چکیده انگلیسی مقاله The effect of long-term onion consumption on red blood cell antioxidant enzymes [glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD), superoxide dismutase (SOD) and glutathione peroxidase (GPx)], were measured. The relationship of these enzymes with PCV and hemoglobin (Hb) concentrations was also determined. Twelve adult female goats were used for the experiment and randomly assigned to three groups. Animals of group 1 and 2 received diets containing 30% and 60% spring onions (DM basis) for 60 days, respectively. Goats of group 3 served as control and were fed whole alfalfa hay. Blood samples were obtained before feeding onion and every 10 days up to 80 days. In the onion groups, PCV amounts decreased from day 10 and reached the lowest value at day 40. Although onion consumption reduced PCV, the measures were within the normal range for goats. G6PD activity decreased from day 10 and the lowest value was detected at day 40. After day 40, a slow and gradual return toward the baseline values was seen. In the onion groups, SOD showed a negative correlation with PCV and Hb (P< 0.01). On the other hand, there was a positive correlation between G6PD and Hb (P< 0.01). It seems that up to 60% of onions in diet can be consumed by goats without noticeable clinical anaemia. Moreover, it seems that SOD has a compensatory role in protection of erythrocytes against oxidative stress induced by onion consumption in goats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Onion, antioxidant enzymes, Erythrocytes, Goat

نویسندگان مقاله m حیدرپور |
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

f sistanian |
graduated from faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمدرضا اصلانی | m r
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, shahrekord university, shahrekord, iran

m مهری |
department of clinical sciences, faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran; center of excellence in ruminant abortion and neonatal mortality, faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

m keywanloo |
graduated from faculty of veterinary medicine, ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_1385_61d6dbd6f3f52b6b79bfab5e1ebbef2d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات