|
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۴۷-۱۵۱
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه تاثیر NaCl و KCl بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز با هدف جایگزینی NaCl |
|
چکیده فارسی مقاله |
در مطالعه حاضر تاثیر غلظتهای مختلف NaCl و KCl و همچنین تاثیر جایگزینی نسبی NaCl با KCl بر خصوصیات رشد لیستریا مونوسیتوژنز مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق مشخص گردید که لیستریا مونوسیتوژنز توانایی رشد در حضور غلظتهای 1 تا 9 درصد NaCl و 1 تا 11 درصد KCl را دارد و با افزایش غلظت نمک در محیط، دوره کمون رشد طولانیتر میگردد. همچنین مشخص گردید که در صورت استفاده از درصدهای یکسان از این دو نمک، لیستریا مونوسیتوژنز KCl را بهتر از NaCl تحمل میکند. در تلاش برای جایگزینی NaCl با KCl مشاهده گردید که امکان جایگزینی تا حد 25 درصد بدون افزایش احتمال رشد این باکتری در محیط وجود دارد، اما این جایگزینی نمیتواند در حد 50 درصد باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
لیستریا مونوسیتوژنز، KCl، NaCl، جایگزینی، |
|
عنوان انگلیسی |
Comparing the effect of NaCl and KCl on the growth of Listeria monocytogenes with a view to NaCl replacement |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In this study, the effects of various concentrations of NaCl and KCl and partial replacement of NaCl withKCl on the growth characteristics of L. monocytogenes were evaluated. It was found that L. monocytogenescan grow in the presence of 1-9% NaCl and 1-11% KCl. The higher the concentration of salt used, the longerthe lag phase induced. In addition, it was observed that L. monocytogenes tolerate KCl better than NaCl when using the same percents in broth. In an attempt to partially replace NaCl with KCl, it was found that the level of substitution of NaCl with KCl can be at least 25% without risking the microbiological safety, with respect to L. monocytogenes of the product, but not as high as 50%. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Listeria monocytogenes, KCl, NaCl, Replacement |
|
نویسندگان مقاله |
m زارعی | department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
m پورمهدی بروجنی | pourmahdi borujeni department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
m خضرزاده | department of food hygiene, faculty of veterinary medicine, shahid chamran university of ahvaz, ahvaz, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_116_530a2970581231527d68f80dbc3e7c6d.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|