، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۱۵۸-۱۶۵

عنوان فارسی تاثیر دانه‌های روغنی جیره بر غنی سازی گوشت با اسیدهای چرب امگا-۳ عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله  به منظور ارزیابی تاثیر بذر کتان (FS: Flaxseed) و کانولا (CS: canola seed) بر عملکرد، پروفیل اسید چرب گوشت، محتوای لیپیدی سرم و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC: sheep red blood cell) آزمایشی به مدت 42 روز انجام گردید. تعداد 324 جوجه یک ‌روزه به صورت تصادفی با شش جیره غذایی مختلف شامل C (گروه شاهد)، CS1 (5/7% CS)، CS2 (15% CS)، CS-FS (مخلوط 10% CS و FS)، FS1 (5/7% FS) و FS2 (15% FS) تغذیه شدند. جیره‌های حاوی بذر کتان و کانولا تاثیر منفی بر پارامترهای عملکردی داشتند، به طوریکه تغذیه با بذر روغنی منجر به کاهش معنی‌دار (P< 0.01) افزایش وزن بدن و افزایش ضریب تبدیل غذایی نسبت به گروه شاهد گردید. با این حال میزان غذای مصرفی تفاوت معنی‌داری بین گروه‌های آزمایشی نداشت (P>0.05). افزودن بذر کتان و بذر کانولا منجر به افزایش معنی‌داری در محتوای اسید چرب امگا-3 به فرم اسید لینولنیک و کاهش در غلظت اسید آراشیدونیک و نسبت بین اسید چرب امگا-6 به امگا-3 گردید (P< 0.01). محتوای لیپیدی سرم و تیتر آنتی‌بادی علیه SRBC تحت تاثیر جیره‌های غذایی قرار نگرفت (P>0.05).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of dietary oil seeds on n-3 fatty acid enrichment, performance parameters and humoral immune response of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله A 42-day study was conducted to evaluate the influence of full-fat flaxseed (FS) and canola seed (CS) on broiler performance, fatty acid (FA) profile of meat, serum lipid content and antibody response to sheep red blood cells antigen (SRBC). A total of 324 one-day-old chicks were attributed to 6 experimental groups. C: control (soybean-corn); CS1:7.5% CS; CS2:15% CS; CS-FS:10% FS + 10% CS; FS1:7.5% FS; FS2:15% FS. The diets containing FS and CS had a significant negative effect on performance parameters (P< 0.01), however, feed consumption was not significantly (P>0.05) different among treatments. Inclusion of FS and CS significantly increased (P< 0.01) the concentration of omega-3 FA and decreased the content of the arachidonic acid and n-6:n-3 polyunsaturated FA ratio. The serum lipid content and antibody titre against SRBC were not affected by dietary oil seeds (P>0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله s کامران آزاد | kamran azad
msc student in poultry sciences, department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

sh رحیمی |
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمدعلی کریمی ترشیزی | m a karimi torshizi
department of poultry sciences, faculty of agriculture, tarbiat modares university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_1669_c8ac5f46a3bed659721cf7693e6a17ed.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات