، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۲۱۳-۲۲۱

عنوان فارسی اثر افزودنی‌ها بر ترکیب شیمیایی، تجزیه‌پذیری، تولید گاز و گوارش پذیری تفاله زیتون سیلو شده
چکیده فارسی مقاله این آزمایش با هدف افزایش ارزش غذایی و تعیین میزان ناپدید شدن ماده خشک و پروتئین خام، تولید گاز و قابلیت هضم تفاله زیتون همراه با افزودنی‌های گوناگون انجام شد. تیمارها شامل - تفاله زیتون بدون افزودنی، - تفاله زیتون با % ملاس و /% اسید فرمیک و - تفاله زیتون با /% اوره و /% اسید فرمیک و % ملاس بود. پس از افزودن مواد به تفاله زیتون براساس ماده خشک، نمونه‌ها به مدت روز در کیسه‌های پلاستیکی سیلو شدند. افزودن ملاس و اوره و اسید فرمیک (تیمار ) باعث افزایش ماده خشک، پروتئین خام، pH و غلظت آمونیاک شد (P< 0.05). کاهش در میزان دیواره سلولی و لیگنین در تیمارها به خصوص تیمار مشاهده شد. افزودنی‌ها سبب افزایش ارزش غذایی و نگهداری مناسب تفاله زیتون شدند. توان تجزیه‌پذیری بالقوه (a+b) و تجزیه‌پذیری موثر (ED) ماده خشک و پروتئین خام در تیمار بالاتر از (P< 0.05) بقیه بود. کل گاز تولیدی برای تیمارهای و بالاتر از تیمار یک بود (P< 0.05) که نتیجتاً منجر به افزایش ارزش بالاتر قابلیت هضم ماده آلی به روش آزمایشگاهی (IVOMD) (P< 0.05) و انرژی قابل سوخت و ساز در تیمارهای و شد (P>0.05). فقط قابلیت هضم پروتئین خام تحت تاثیر تیمار قرار گرفت و تیمار بالاتر از بقیه بود (P< 0.05). قابلیت هضم ماده آلی و ماده خشک (بروش تیلی و تری) در تیمارهای و بالاتر از تیمار کنترل بود. نتایج نشان داد که سیلو کردن تفاله زیتون با مخلوط % ملاس، /% اسیدفرمیک و /% اوره (بر اساس ماده خشک) می‌تواند ارزش این ماده غذایی غیر متعارف را برای نشخوارکنندگان افزایش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تفاله زیتون، تجزیه پذیری، تولید گاز، قابلیت هضم، افزودنی‌ها،

عنوان انگلیسی The chemical composition, rumen degradability, in vitro gas production, energy content and digestibility of olive cake ensiled with additives
چکیده انگلیسی مقاله The chemical composition, in situ rumen degradability coefficients of dry matter (DM) and crude protein (CP), in vitro gas production and in vivo digestibility were evaluated for olive cake (OC) silage treated (DM basis) with different additives as follows: (1) untreated OC; (2) OC, 8% molasses and 0.4% formic acid and (3) OC, 8% molasses, 0.4% formic acid and 0.5% urea. After addition of the additives, materials were ensiled for 60 days in plastic bags. The addition of molasses, formic acid and urea resulted in higher DM, CP, pH and NH3 -N content. There were some reductions in neutral detergent fiber, acid detergent lignin and acid detergent fiber contents of silages especially with treatment 3. The additives increased the nutritive value and preserved well the ensiled OC. Ruminal maximum potential degradability (a+b), and effective degradability (ED) of DM and CP were higher for treatment 3. Total gas production was higher (P< 0.05) for treatments 2 and 3 and was associated with increased (P< 0.05) in vitro organic matter digestibility and a non-significant increase in metabolizable energy content. Only CP digestibility was affected by treatments and was highest for treatment 3. In vitro dry matter and organic matter digestibilities improved with treatments 2 and 3. The results indicated that, treating OC (DM basis) before ensiling with molasses (8%), formic acid (0.4%) and urea (0.5%) resulted in a satisfactory and economical source of a non-conventional feed for ruminants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله e روغنی |
department of animal science, college of agriculture, shiraz university, shiraz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

محمدجواد ضمیری | m j
department of animal science, college of agriculture, shiraz university, shiraz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

علیرضا سراج | a r
department of animal science, college of agriculture, shiraz university, shiraz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)


نشانی اینترنتی http://ijvr.shirazu.ac.ir/article_567_8eb221ce3365309b4cc06aa0117eb116.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات