|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۱۰، شماره ۳۷، صفحات ۱-۵
|
|
|
عنوان فارسی |
روش محاسبه زمان تاخیری یا مقاومت در فرآیند اکسیداسیون LDL |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده پژوهشهای بسیاری در زمینه فرضیه عملکرد مواد مغذی آنتی اکسیدانی بعنوان ریشه کن کنندههای رادیکالهای آزاد مشتق شده از اکسیژن و پیشگیری از آسیب سلولی یا بافتی و بروز بیماریهای دژنراتیو نظیر آتروسکلروز حاصل از اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) Low Density Lipoprotein انجام گرفته است. از میان روشهای ارائه شده برای بررسی این مطلب، مدل پایش پیوسته (Continuous Monitoring) امکان ارزیابی از تاثیر ویتامینهای محلول در چربی بر پیشگیری از اکسیداسیون LDL را فراهم می آورد که این مقاومت بصورت واحد زمان (دقیقه) در فاز تأخیری (Phase Lag) بیان میشود. در مطالعه حاضر ضمن معرفی و ارائه روش بکار رفته، زمانهای حاصله از اکسیده شدن نمونههای LDL بدست آمده ازا فراد سالم بزرگسال اکثرا در دامنه 40-50 دقیقه محاسبه گردید. عقیده بر این است که با تامین منابع بیشتر آنتی اکسیدان ها در رژیم و یا تجویز مکمل در صورت نیاز میتوان این زمان را افزایش داد که معرف مقاومت بیشتر LDL در مقابله با اکسیدانها یا رادیکالهای آزاد است که با استفاده از مدل فوق قابل ارزیابی میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آنتی اکسیدانها / لیپوپروتئینهای ال دی ال |
|
عنوان انگلیسی |
Determination of the Lag Time or Susceptibility in LDL Oxidation Procedure |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
ABSTRACT Much researches has focused on the theory that antioxidant nutrients act as scavengers of oxygen derived free radicals, thereby helping to prevent cell and tissue damage that otherwise would give rise to degenerative diseases such as atherosclerosis caused by LDL oxidation. Findings from extensive studies suggested that the determination of lag objective procedure for determining the susceptibility of LDL towards oxidation as well as of pro and antioxidants, particularly fat soluble vitamines. In this study, the Lag-time or oxidation resistance for LDL samples, obtained from 8 healthy male adult subjects was found to be between 40-50 minutes. It is evident that the intake of dietary antioxidants or supplements can increase the resistance or Lag-time and the measurement of Lag- phase could be a highly promising routine method for measuring the total antioxidant status of LDL and its susceptibility towards oxidative conditions. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Antioxidants/ Lipoproteins, LDL |
|
نویسندگان مقاله |
دکتر محمدرضا نقیئی | M.R Naghii استادیار گروه تغذیه انسانی - دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی بقیها... (عج)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-423&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/10/article-10-1420536.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|