|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۱۰، شماره ۳۷، صفحات ۶۹-۷۷
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با چربیهای دریافتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده کلسترول و بخصوص کلسترول LDL بزرگترین نقش را در ایجاد بیماریهای قلبی - عروقی بعهده دارد. از مهمترین عوامل محیطی مؤثر روی این بیماریها تغذیه فرد میباشد. جهت اطلاع از میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با میزان کلسترول و چربیهای دریافتی مطالعه ای از نوع Cross Sectional روی 628 نفر زن و مرد 65-35 ساله ساکن مناطق بیست گانه شهر تهران انجام شد. . نتایج بدست آمده نشان داد که در 6/59 درصد موارد کلسترول تام و در 59 درصد موارد کلسترول LDL بترتیب کمتر از 200 و 130 میلی گرم در دسی لیتر میباشد که برای سلامتی بسیار مناسب تشخیص داده شده است. بر عکس میزان کلسترول HDL در6/63 درصد زنان و9/81 درصد مردان زیر 40 میلی گرم در دسی لیتر است و این امر باعث می شود تا نسبت بین کلسترول LDL به کلسترول HDL که یکی از عوامل مهم خطر بیماریهای عروقی محسوب می شود بالا رود. بررسی وضع تغذیه این افراد نشان داد که بیش از 50 درصد جمعیت بیشتر از 75گرم چربی در روز مصرف می کند که دو سوم آن از نوع اشباع است. مقدار کلسترول دریافتی در 90 درصد جمعیت در محدوده مقدار توصیه شده که 300 میلی گرم است میباشد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین چربیهای دریافتی و کلسترول سرم مشاهده نگردید. از این مطالعه نتیجه گرفته شد که هیپرکلسترولمی در کمتر از 10 درصد جمعیت مشاهده میشود ولی کمبود کلسترول HDL بسیار قابل توجه بوده و باید بعنوان یک عامل خطر مهم در جمعیت ایرانی مورد توجه قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Serum Cholesterol Level and its Association with their Fats and Cholesterol Intake. |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
ABSTRACT Cholesterol and particularly LDL-c is one of the most important risk factors of cordiovascular disease. The most important environmental factor that influence this anomaly is nutritional status. The aim of this Cross-Sectional study was determination of the level of serum cholesterol and its association with fats and cholesterol intake. we selected 628 men and women aged 35-65 years old in Tehran. The results indicated that, the level of total cholesterol and LDL-c in 59% of the population was less than 200 and 130 mg/dl respectively. The level of HDL-c in 63.6% of women and 81.9% of men was below 40 mg/dl, so that the LDL-c/HDL-c ratio which is a predictor of cardiovascular disease increased. The nutritional status indicated that more than 50% of the population consumed daily, more than 75 gr of total fats, which 2/3 of this fat constituted from saturated fats. the cholesterol intake in 90% of the population was less than 300 mg/day. We observed no significant association between serum lipids and fats and cholesterol intake. We concluded that less than 10% of the population suffer from hypercholesterolemia, but the decrease of HDL-c is remarkable and can be considered as an important risk factor for cardiovascular disease in Iranian population. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
دکتر نسرین عاقلی | N Apheli استادیار رشته تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
آریو موحدی | A Movahedi انستیو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-435&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/10/article-10-1420548.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|