|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۲۳-۳۱
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مصرف عسل حاوی باسیلوس کواگلانس بر شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: نفروپاتی دیابتی، از عوارض خطرناک دیابت بوده که شیوع نسبتاً بالایی در بیماران دیابتی دارد و سبب نارسایی کلیه میشود. هدف از این مطالعه تأثیر مصرف عسل پروبیوتیک بر شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی بود. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 60 بیمار مبتلا به نفروپاتی دیابتی انجام شد. بیماران بهطور تصادفی به دو گروه شامل: گروه مصرفکننده عسل پروبیوتیک حاوی CFU/g108 باکتری باسیلوس کواگلانس 11T و گروه مصرفکننده عسل کنترل (هرگروه 30 نفر) به میزان روزانه 25 گرم به مدت سه ماه، تقسیم شدند. در شروع مطالعه و پس از سه ماه مصرف عسلها (جهت تعیین شاخص گلیسمی، فاکتورهای لیپیدی، شاخصهای التهابی و استرس اکسیداتیو)، نمونههای خون ناشتا از بیماران گرفته شد. یافتهها: در این مطالعه پس از سه ماه مداخله، در بیماران مصرفکننده عسل پروبیوتیک در مقایسه با بیماران گروه کنترل، سطح انسولین سرمی (8/1±2/1- در برابر 3/1±1/0- میکرو واحد برمیلیلیتر، 004/0p=) و HOMA-IR (6/0±5/0- در برابر 4/0±003/0، 002/0p=)، پروتئین واکنشگر با حساسیت بالای C (4/2±9/1- در برابر 7/2±2/0 میلیگرم برلیتر، 01/0p=) و سطوح مالوندیآلدئید (6/0±1/0- در برابر 0/1±6/0 میکرومول برلیتر، 002/0p=)، بهطور معنیداری کاهش یافت. شاخص QUICKI (009/0±005/0+ در برابر 005/0±0007/0، 004/0p=) نیز بهطور معنیداری بهبود پیدا کرد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف عسل پروبیوتیک به مدت سه ماه در بیماران مبتلابه نفروپاتی دیابتی سبب بهبود متابولیسم انسولین، میزان hs-CRP سرمی و MDA پلاسما میشود، اما بر سایر پروفایلهای متابولیکی تأثیری ندارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Consumption of Honey Containing Bacillus coagulans on Inflammatory and Oxidative Stress Factors in Patients with Diabetic Nephropathy |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Diabetic nephropathy is one of the dangerous complications of diabetes, which has a relatively high incidence in diabetic patients and causes kidney failure. The aim of this study was to investigate the effect of probiotic honey consumption on inflammatory and oxidative stress indices in patients with diabetic nephropathy. Methods: This randomized, double-blind, controlled clinical trial was conducted on 60 patients with diabetic nephropathy. Patients were randomly divided into two groups including: group consuming probiotic honey containing 108 CFU/g of Bacillus coagulans T11 and group consuming control honey (n=30 each group) 25g/day for 3 months. At baseline and 3 months after consumption of honey samples, fasting blood samples were taken from the patients to determine glycemic index, lipid factors, and inflammatory and oxidative stress indices. Results: In this study, after 3 months of intervention, serum insulin levels (1.2±1.8 vs.-0.1±1.3µIU/ml, p=0.004), HOMA-IR (0.5±0.6 vs. 0.003±0.4, p=0.002), serum high-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) (1.9±2.4 vs.-0.2±2.7mg/l, p=0.01) and malondialdehyde (MDA) levels (-0.1±0.6vs.+0.6±1.0µmol/l, p=0.002) significantly decreased in patients consumed probiotic honey compared to the patients in the control group. Also, quantitative insulin sensitivity check index (QUICKI) score significantly improved (+0.005±0.009 vs.-0.0007±0.005, p=0.004). Conclusion: The results of this study showed that probiotic honey consumption for 3 months in patients with diabetic nephropathy causes improvement in insulin metabolism, serum hs-CRP level, and plasma MDA, but does not affect other metabolic indices. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
نوید مزروعی آرانی | Navid Mazrouei Arani Department of Food Science & Technology, School of Marine Science & Technology, North Tehran Branch, Islamic Azad University گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
زهرا امام جمعه | Zahra Emam-Djomeh Department of Food Science, Technology & Engineering, School of Agricultural Engineering & Technology, University of Tehran گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
ذات الله عاصمی | Zatollah Asemi Department of Nutrition, Research Center for Biochemistry & Nutrition in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences گروه تغذیه، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
حمید توکلی پور | Hamid Tavakolipour Department of Food Science & Technology, Sabzevar Branch, Islamic Azad University گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی
رضا شرافتی چالشتری | Reza Sharafati-Chaleshtori Department of Nutrition, Research Center for Biochemistry & Nutrition in Metabolic Diseases, Kashan University of Medical Sciences گروه تغذیه، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1573-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-1486325.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|