|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۱۱-۲۱
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط شاخصهای کیفیت غذایی با گلیوما: یک مطالعه مورد – شاهدی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: گلیوما، شایعترین تومور مغزی اولیه است که بیشتر در بزرگسالان اتفاق میافتد و با مرگومیر بالایی همراه است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط شاخصهای کیفیت غذایی با گلیوما در بزرگسالان ایرانی صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه مورد - شاهدی بر روی 128 بیمار مبتلا به گلیوما و 256 فرد سالم (همسانسازیشده ازنظر سن و جنس) در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، بین سالهای 1390- 1388انجام شد. رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراکی نیمه کمّی (123 آیتمی) ارزیابی گردید. شاخصهای رژیم غذایی (DDS، AHEI-2010) براساس روشهای استاندارد ساخته شدند. دادهها به کمک آزمون تی مستقل، کایاسکوئر و واریانس تحلیل شدند. یافتهها: در این مطالعه پس از کنترل مخدوشگرهای بالقوه، یک ارتباط معکوس معنیدار بین DDS و خطر گلیوما مشاهده گردید. (89/0-17/0 :CI 95% ،39/0 :OR)، این یافته هنگام تعدیل بیشتر برای شاخص تودهبدن، به دست آمد؛ بهطوریکه شرکتکنندگان در بالاترین چارک DDS، 59% کمتر در مقایسه با کسانیکه در پایینترین چارک قرار داشتند، مشاهده شدند (93/0-18/0 :CI 95% ،41/0:OR). علاوه بر این، ارتباط معکوس معنیداری بین پیروی از AHEI و گلیوما یافت شد؛ بهطوریکه در مدل کاملاً تعدیلشده، شرکتکنندگان در چارک چهارم AHEI دارای 62% ریسک کمتری نسبت به چارک اول بودند (84/0-17/0 :CI 95%: 38/0:OR). نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد پیروی از یک رژیم غذایی سالم با تنوع بالا، با کاهش احتمال ابتلا به گلیوما همراه است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Association of Dietary Quality Indices and Glioma: A Case-Control Study |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Glioma is the most common primary brain tumor, which mostly occurs in adults and is associated with high mortality. The purpose of this study was to investigate the association of food quality indices and glioma in Iranian adults. Methods: This case-control study was performed on 128 patients with glioma and 256 healthy individuals (matched for age and gender) in hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, between 2009 and 2011. Dietary assessment was performed using a validated block-format 123-item semi-quantitative food frequency questionnaire. Dietary Indices (DDS, AHEI-2010) were developed based on standard methods. Data were analyzed by independent t-test, Chi-Square and ANOVA. Results: In this study, after controlling for potential confounders, a significant inverse association was found between DDS and risk of glioma (OR: 0.39, 95% CI: 0.17-0.89). This finding was also seen when further adjustment was made for BMI; so that participants in the highest quartile of DDS, were 59% less likely to have glioma compared to those in the lowest quartile (OR: 0.41, 95% CI: 0.18 - 0.93). In addition, a significant inverse association was found between adherence to AHEI and glioma; such that in the fully adjusted model, the participants in the fourth quartile of AHEI had 62% lower risk of glioma compared to those in the the first quartile (OR: 0.38, 95% CI: 0.17-0.84). Conclusion: The results of this study showed that following a high-diversity healthy diet is associated with reduction in the risk of glioma. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سید محمد موسوی | Seyed Mohammad Mousavi Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی
امید صادقی | Omid Sadeghi Tehran University of Medical Sciences گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی
مهدی شایان فر | Mahdi Shayanfar Department of Clinical Nutrition and Dietetics, National Nutrition and Food Technology Research Institute گروه تغذیه بالینی و رژیم شناسی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور
احمد اسماعیل زاده | Ahmad Esmaillzadeh Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1525-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-1608050.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|