|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۳، شماره ۸، صفحات ۵-۱۳
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مکمل کروسین بر تغییرات مالوندیآلدئید و کاتالاز کاردیومایوسیتی رتهای نر مسمومشده با پراکسیدهیدروژن |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: گونههای اکسیژن فعال (ROS)، از دلایل آسیب مستقیم یا غیرمستقیم به سلول هستند. عضله قلب با فعالیت مداوم، یک بافت اکسیداتیو و یکی از بافتهای مستعد جهت بروز آسیبهای اکسیداتیو است. مالوندیآلدئید یکی از محصولات پراکسیداسیون لیپید بوده که در مطالعات متعدد بهعنوان نشانگر سنجش میزان آسیب اکسایشی در نظر گرفته میشود. کروسین نیز کاروتنوئید استخراجشده از زعفران است که میتواند با خواص آنتیاکسیدانی بر میزان آسیب تأثیرگذار باشد. در این مطالعه تأثیر مکمل کروسین بر تغییرات مالوندیآلدئید و کاتالاز کاردیومایوسیتی رتهای نر مسمومشده با پراکسیدهیدروژن بررسی گردید. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر رت نر نژاد ویستار (با میانگین وزنی 20±180 گرم) بهطور تصادفی به چهار گروه کنترل، شم (تزریق سالین)، آباکسیژنه، آباکسیژنه و کروسین تقسیم شدند. برای القای فشار اکسیداتیو در گروههای آباکسیژنه، رتها H2O2 را به میزان یک میلیمول برکیلوگرم در طول 3 هفته، یکروز درمیان و در گروه مکمل، کروسین را با دوز 5/12 میلیگرم برکیلوگرم هر روز بهصورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. سنجش میزان CAT و MDA به روش ELISA انجام شد. دادهها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه و تعقیبی شفه تحلیل شدند. یافتهها: در این مطالعه، القای H2O2 باعث افزایش معنیداری سطح مالوندیآلدئید و کاهش معنیداری میزان فعالیت آنزیم کاتالاز شد. مصرف کروسین منجر به افزایش معنیداری در میزان فعالیت آنزیم کاتالاز و کاهش معنیدار سطح مالوندیآلدئید در بافت قلب رتهای مسمومشده با H2O2 گردید (01/0>p). نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد مصرف مکمل کروسین، تقویت سیستم آنتیاکسیدانی و کاهش آسیبهای استرس اکسیداتیو را در پی دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کروسین ، مالوندیآلدئید ، کاتالاز |
|
عنوان انگلیسی |
The Interactive Effect of Crocin Supplementation on the Alteration of Malondialdehyde and Cardiomyocyte Catalase in Male Rats Poisoned with Hydrogen Peroxide |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Active oxygen species (ROS) are direct or indirect causes of cell damage. Continuously active heart muscle as an oxidative tissue is one of the tissues susceptible to oxidative damage. Malondialdehyde is one of the lipid peroxidation products, which is considered in the studies as an indicator of oxidative damage level. Crocin is also a carotenoid extracted from Saffron, which can affect the damage level with its antioxidant properties. In this study, the effect of crocin supplementation on the alteration of Malondialdehyde and catalase cardiomyocyte, was investigated in male rats poisoned with hydrogen peroxide. Methods: In this study, 32 male Wistar rats (mean weight, 180±20g) were randomly divided into four groups including: control, sham (saline injections), hydrogen peroxide, and Crocin and Hydrogen peroxide. For induction of oxidative stress in the H2O2 groups, 1mmol/kg H2O2, was injected to the rats intraperitoneally every other days for 3 weeks, and in the supplement group, the rats intraperitoneally received 12.5mg/kg of crocin, every days. The alteration of MDA and CAT, was performed by ELISA technique. Data analysis was performed using one way ANOVA and Scheffe test. Results: In this study, induction of H2O2 caused a significant increase in malondialdehyde and a significant decrease in the activity of catalase enzyme, and crocin consumption led to a significant reduction in malondialdehyde and significant increase in the activity of catalase enzyme in the heart tissue (p< 0.01). Conclusion: The results of this study showed that supplementation with crocin leads to strengthening of antioxidant system and reduction of oxidative stress damages. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Crocin, Malondialdehyde, Catalase |
|
نویسندگان مقاله |
افسانه سیفی | Afsaneh Seyfi Department of Physiology, Faculty of Physical Education & Sport Sciences, Shahid Rajaee Teacher Training University گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
فرشته شهیدی | Fereshteh Shahidi Department of Physiology, Faculty of Physical Education & Sport Sciences, Shahid Rajaee Teacher Training University گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
مجتبی صالح پور | Mojtaba Salehpor Department of Physiology, Faculty of Physical Education & Sport Sciences, Shahid Rajaee Teacher Training University گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1759-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-1970278.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|