|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۳، شماره ۸، صفحات ۱۴-۲۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مکمل یاری عصاره میوه انار بر روی شاخصهای التهابی، چربیهای خون و شاخصهای گلایسمی در افراد دارای اضافهوزن و چاق: کارآزمایی بالینی تصادفیشده |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: در مطالعات مختلف، اثرات متعدد آنتیاکسیدانی عصاره انار گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر 30 روزه مکمل خوراکی عصاره انار بر روی شاخصهای التهابی، چربیهای خون و شاخصهای گلایسمی در افراد دارای اضافهوزن و چاق انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تصادفی دو سوکور و کنترلشده با دارونما، 48 شرکتکننده چاق و دارای اضافهوزن بهطور تصادفی (جهت دریافت 1000 میلیگرم عصاره انار یا پلاسبو به مدت 30 روز) از بین افراد بزرگسال (سن 60-30 سال) با شاخص تودهبدنی 40-25 طی یک فراخوان انتخاب شدند. در شروع مطالعه و پس از 30 روز درمان، شاخصهای تنسنجی شامل: دریافت غذا، غلظت پلاسمایی مالوندیآلدئید (MDA)، اینترلوکین-6 و پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا (hs-CRP) و سطح لیپید، گلوکز و انسولین سرم بررسی گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای تیتست مستقل و وابسته آنالیز شدند. یافتهها: در این مطالعه، 30 روز مکمل یاری با عصاره انار باعث کاهش معنیداری در میزان سرمی گلوکز، انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، MDA،IL-6 و hs-CRP شد. همچنین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، بهطور معنیداری پس از مکمل یاری با عصاره انار در مقایسه با گروه دارونما افزایش یافت. نتیجهگیری: مکمل یاری با عصاره انار میتواند با کاهش دادن التهاب سیستمیک و کاهش چربیهای خون، در کاهش عوارض مرتبط با چاقی و اضافهوزن مؤثر باشد؛ بنابراین انجام کارآزماییهای بالینی با حجم نمونه بالاتر جهت اثبات این اثرات ضروری بهنظر میرسد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The effect of Punica Granatum (Pomegranate) extract on inflammatory biomarkers, lipid profile and glycemic indices in patients with overweight and obesity: A randomized placebo-controlled clinical trial |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Objectives: The study was designed to determine the effect of thirty days of pomegranate extract oral supplementation on plasma inflammatory and oxidative stress biomarkers as well as serum metabolic profiles, in overweight and obese individuals. Methods: In this randomized, double-blind, placebo-controlled study 48 obese and overweight participants were randomly assigned to receive either 1000 mg of pomegranate extract (PE), or a placebo (PL), daily for 30 days. At baseline, and after 30 days of treatment, anthropometric parameters, dietary intake, plasma concentrations of malondialdehyde (MDA), interleukin-6 (IL-6) and hyper sensitive-C reactive protein (hs-CRP) and levels of serum lipids, glucose and insulin were assessed. Results: Thirty days of PE supplementation resulted in a significant decrease in mean serum levels of glucose, insulin, total cholesterol, LDL-C, and plasma MDA, IL-6 and hs-CRP. HDL-C significantly increased following the PE versus the PL intervention. Conclusion: Our study suggests that pomegranate extract consumption may reduce complications linked with obesity through ameliorating the systemic inflammation and lipid profile. Future studies with larger sample size are required to verify these results. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
میثم زارع زاده | Meysam Zarezadeh Department of Cellular & Molecular Nutrition, Faculty of Nutritional Sciences & Dietetics, Tehran University of Medical Sciences گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
احمد ساعدی ومعه علیا | Ahmad Saedisomeolia Department of Cellular & Molecular Nutrition, Faculty of Nutritional Sciences & Dietetics, Tehran University of Medical Sciences گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
بنفشه حسینی | Banafsheh Hosseini Department of Cellular & Molecular Nutrition, Faculty of Nutritional Sciences & Dietetics, Tehran University of Medical Sciences گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
محمدرضا امامی | Mohammad Reza Emami Department of Clinical Nutrition, Faculty of Nutritional Sciences & Dietetics, Tehran University of Medical Sciences گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1789-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-1970279.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|