|
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۲۱۸۱-۲۱۹۳
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر مکمّلسازی بذر کتان و تمرین ترکیبی بر برخی از عوامل خطرزای بیماریهای قلبی- عروقی و هورمون کورتیزول در زنان دارای اضافهوزن |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: اضافهوزن و چاقی عاملی خطرناک در بروز بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی- عروقی، پرفشاری خون و دیابت است؛ بهنحویکه بسیاری از افراد در کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه را گرفتار کرده است و از آن بهعنوان مهمترین عارضۀ تغذیهای و یک معضل اجتماعی در سطح جهان یاد میشود. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر 4 هفته مکمّلسازی بذر کتان و تمرین ترکیبی بر برخی از عوامل خطرزای بیماریهای قلبی - عروقی و هورمون کورتیزول در زنان دارای اضافهوزن است. مواد و روشها: سیوشش زن دارای اضافهوزن با 25 BMI> بهصورت تصادفی در این تحقیق شرکت کردند. آنان به چهار گروه 9 نفریِ «تمرین با مکمّل، تمرین ترکیبی، مکمّلسازی بذر کتان، و کنترل» تقسیم شدند. از همۀ افراد رضایتنامۀ کتبی گرفته شد. تمرین ترکیبی شامل تمرینات هوازی با شدت %65 ضربان قلب ذخیره و تمرینات مقاومتی با شدت %60 RM1 بود. در این بین، پودر بذر کتان (62/0 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در روز) در طول چهار هفته دورۀ تمرین، مکمّلسازی شد. فرضیههای تحقیق در سطح معنیداری %5>P با آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) با اندازهگیریهای مکرر با عامل بین گروهی بررسی شد. یافتهها: چهار هفته مکمّلسازی بذر کتان به همراه تمرین ترکیبی، تأثیر معنیداری بر کاهش کلسترول در مقایسه با گروه کنترل (%5=p) و LDL در مقایسه با پیشآزمون (005/0=p) داشت. ضمن اینکه مداخلهها تأثیری بر HDL (509/0=p)، تریگلیسیرید (119/0=p)، و کورتیزول (788/0=p) نداشت. نتیجهگیری: مکمّلسازی بذر کتان و تمرینات ترکیبی، میزان کلسترول و لیپوپروتئین کمچگال را کاهش داد؛ اما بر بقیۀ شاخصهای پروفایل لیپیدی و کورتیزول تأثیر زیادی نداشت. پژوهش حاضر محدودیتهایی داشت. تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Investigating the Effect of Flaxseed Supplementation and Concurrent Training on Certain Risk Factors of Cardiovascular Disease and Cortisol Levels in Overweight Women |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Overweight/obesity is a risk factor for many diseases, such as cardiovascular disease, hypertension and diabetes and has affected a significant proportion of people in developed and developing countries so that it is considered to be the most important nutritional and social problem worldwide. The purpose of the present study was to investigate the effect of four weeks of Flaxseed supplementation and concurrent training on some of the cardiovascular risk factors and cortisol level in overweight women. Methods: Thirty-six overweight women with BMI> 25 were randomly divided into four groups of 9 people, including concurrent training in combination with flaxseed supplementation concurrent training, Flaxseed supplementation and control. A written consent was obtained from each participant. The concurrent training included aerobic exercises with an intensity of 65% of heart rate reserve and resistance training with an intensity of 60% of 1RM. Meanwhile, the Flaxseed powder (0.62 g per kg of body weight per day) was supplemented during the four-week period. The research hypotheses were tested at the significance level of p < 0.05 through repeated measures analysis of variance (ANOVA). Results: Four weeks of Flaxseed supplementation in combination with concurrent training significantly reduced the level of cholesterol compared to the control group (p= 0.05) and that of LDL compared to the pretest (p= 0.005). However, the interventions had no effect on the levels of HDL (p= 0.509), triglyceride (p= 0.99) and cortisol (p= 0.778). Conclusion: Flaxseed supplementation in combination with concurrent training reduced the level of cholesterol and low-density lipoprotein. However, it had no significant effect on the other indicators of lipid profile and cortisol level. The present study had some limitations and further research is required. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
وحید ساری صرّاف | Vahid Sari-Sarraf , Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
رامین امیرساسان | Ramin Amirsasan , Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran ،گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
فاطمه حلال خور | fateme halalkhor , Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran ، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکدۀ تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-750-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050217.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
بهداشت و تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|