|
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱۹۶۸-۱۹۷۷
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر عصارۀ کندر و بادرنجبویه بهصورت مکمّل بر حافظۀ سالمندان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: اغلب افراد سالمند به مشکلات مربوط به حافظه و یادگیری دچار میشوند. رویکردهای مختلفی برای بهبود حافظه مطرح شده است که طبّ مکمّل و استفاده از گیاهان دارویی یکی از آنهاست. هدف این مطالعه بررسی تأثیر عصارۀ کندر و بادرنجبویه بهصورت مکمّل بر حافظۀ سالمندان است. مواد و روشها: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینیِ تصادفی با طرح موازیِ دو سو کور است که بر روی 70 سالمند مراجعهکننده به مراکز درمانی شهر کاشان در سال 1395 انجام شد. از تمام افراد، رضایتنامۀ آگاهانه دریافت شد. گروه مداخله ترکیب گیاهی کندر و بادرنجبویه و گروه کنترل، دارونما را به مدت یک ماه مصرف کردند. دادهها با استفاده از پرسشنامههای جمعیتشناختی و مقیاس حافظۀ وکسلر بررسی شد. دادهها با استفاده از آزمون کایاسکوئر، آزمون تی مستقل و آزمون تی زوجی با نرمافزار SPSS نسخۀ 13 تجزیهوتحلیل شد. یافتهها: اختلاف معنیداری بین دو گروه ازنظر اطلاعات زمینهای (سن، جنس، وضعیت تأهل، شغل و میزان تحصیلات) وجود نداشت (5%
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کندر، بادرنجبویه، حافظه، سالمندی. |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Frankincense extract and Lemon balm extract co-supplementation on memory of the elderly |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: In elderly, most people experience memory and learning problems. Different approaches have been proposed to improve memory; one of them is the complementary medicine and the use of herbs. This study was designed to assess the effect of Frankincense extract and Lemon balm extract on the memory of elderlies. Method: This study is a double-blind controlled clinical on 70 elderly patients referred to Kashan clinics in 2015. Signing an informed testimonial, Intervention group received Frankincense and Lemon balm tablet and control group received placebo, for one month. Study data were collected by a demographic questionnaire, Wechsler Memory Scale-Revised. Data analyzed using Chi-squares, independent-samples t-tests, and paired t-test by SPSS v13. Result: There was no significant difference between the two groups in background information (age, gender, marital status, job and education level) (p>0.05). After the administration of Frankincense and Lemon balm supplements, we observed a significant different between two groups in total memory (227.58±40.22 vs 194.36±27.61,p=0.002) and two subscale memory included: auditory immediate (102.38±20.51vs 85.45±15.71, p= 0.0001) and immediate memory (48.25±12.88 vs 34±6.55, p= 0.002) at the end of study. Conclusion: Frankincense and Lemon balm tablet supplementation in elderly had beneficial effects on the memory. Therefore, it is recommended to use this herbal combination to improve the memory of the ages. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Frankincense, Lemon balm, Memory, Elderly |
|
نویسندگان مقاله |
محمد آقاجانی | Mohammad Aghajani ، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، گروه روانپرستاری، دانشکدۀ پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.
محسن تقی زاده | Mohsen Taghizadeh ، دکترای تخصصی، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، گروه تغذیه، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.
فرزانه مقامی نژاد | Farzaneh Maghaminejad
ملیحه رحمانی | Maliheh Rahmani
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-295-4&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050232.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
گیاهان دارویی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|