، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۸۹۱-۹۰۳

عنوان فارسی بررسی تاثیر مکمل روغن ماهی بر کیفیت زندگی در زنان میان سال یائسه
چکیده فارسی مقاله مقدمه: میان سالی کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. گرگرفتگی شکایت اصلی این دوره سنی می باشد. این حالت می‌تواند احساس خوب و سالم بودن را مختل نموده و بر کیفیت کلی زندگی تاثیر بگذارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل روغن ماهی بر کیفیت زندگی در زنان میان سال یائسه انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده دو سو کور است و بر روی 68 زن میان سال یائسه 45 تا 60 ساله که به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه روغن ماهی و دارونما قرار گرفتند، انجام شد. به دو گروه به مدت 8 هفته روزی یک عدد کپسول 1000 میلی گرمی روغن ماهی یا دارونما داده شد. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه بسامد غذایی و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی استفاده گردید. نتایج با آزمون های آماری تی، کای دو، من ویتنی و فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک، فرم غذایی و نمره کل کیفیت زندگی اختلاف معنی داری نداشتند. پس از 8 هفته مداخله، بین دو گروه از نظر نمره کل کیفیت زندگی اختلاف معنی دار ایجاد شد و کیفیت زندگی در گروه مصرف کننده روغن ماهی در مقایسه با گروه دارونما بهبود یافت (001/0 > p ). نتیجه گیری: درمان با مکمل روغن ماهی، قادر است کیفیت زندگی را در زنان میان سال یائسه بهبود بخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن ماهی، کیفیت زندگی، زنان میان سال یائسه

عنوان انگلیسی Effect of fish oil supplement on quality of life among middle age
چکیده انگلیسی مقاله Introduction : Middle age impacts quality of life (QOL) in women. The main symptom of this period is hot flashes . This can disrupt feeling good and healthy, and affect overall quality of life. This study was done to investigate the effect of fish oil supplement on quality of life in middle aged menopausal women. Methods: This is a randomized, double blind, placebo controlled clinical trial performed on 68 middle aged menopausal women between 45-60 years old which were randomly assigned into intervention ( fish oil) and control (placebo) groups. Fish oil capsules (1000 mg) or placebo was given to the participants for eight weeks on a daily basis. Data was collected by a demographic questionnaire, food frequency questionnaire (FFQ) and WHO-QOL questionnaire. Data was analyzed using t, Chi-square, Friedman and Mann-Whitney tests. Results : The two groups had no significant difference in terms of demographic characteristics food form and also QOL total score. Total QOL was significantly higher in intervention group after eight weeks of taking f ish oil capsules (p< 0.001). Conclusions: Taking fish oil supplement can improve middle aged menopausal women`s quality of life.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fish oil, quality of life, middle age menopausal women

نویسندگان مقاله راضیه مقدم | razieh moghadam
Dept of Midwifery ,Faculty of Basic and Medical Sciences, Islamic Azad University, Zanjan Branch
گروه مامایی، دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان – زنجان

فاطمه رستم خانی | fatemeh rostamkhani
Dept of Midwifery ,Faculty of Basic and Medical Sciences, Islamic Azad University, Zanjan Branch
گروه مامایی، دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان – زنجان

سیده سوسن رئوفی کلاچایه | sosan raufi kolachaye
Dept of Midwifery ,Faculty of Basic and Medical Sciences, Islamic Azad University, Zanjan Branch
گروه مامایی، دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان – زنجان


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-333-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050327.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات