|
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۳۰۳-۳۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: در سراسر دنیا، شیوع دیابت نوع 2 به سرعت در حال افزایش است. علیرغم درمان های متعددی که برای این بیماران وجود دارد هنوز این بیماران بخوبی کنترل نمی شوند. با توجه به بررسی مطالعات مشابه، اطلاعات ضد ونقیض در زمینه تاثیر دارچین در کاهش قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله وجود دارد، لذا این مطالعه با هدف تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع 2 صورت گرفت. مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی، 71 بیماردیابتی نوع 2 با نمونه گیری آسان در مطالعه وارد شده و به صورت تصادفی ساده در دو گروه (35 نفر دارچین و 36 نفر دارونما ) قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل عدم بارداری و شیردهی، HbA1c بیشتر از 7 و FBS بین 140 تا 250 و عدم استفاده از انسولین جهت درمان دیابت بود. به بیماران گروه مداخله علاوه بر درمان عادی روزانه یک گرم دارچین به مدت60 روز و به گروه دارونما نیز به مدت مشابه دارونما(سلولز میکروکریستالین) داده شد. میزان هموگلوبین گلیکوزیله روز اول و دو ماه بعد اندازهگیری شد. پس از جمعآوری دادهها تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمون های کای اسکوئر، من ویتنی، t مستقل و t زوج انجام شد. یافته ها: دو گروه از لحاظ مشخصات فردی، BMI ، HbA1c و FBS تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین سنی واحدهای پژوهش9/8± 3/54 سال بود میانگین و انحراف معیار HbA1c قبل و بعد از مداخله در گروه دارچین به ترتیب (7/1±9/8، 6/1± 9/8) و در گروه دارونما(4/1±4/8، 3/1±3/8) بود. اختلاف معنی داری در میزان هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه دارچین و دارونما در روز اول و 60 روز بعد ازمداخله مشاهده نشد(870/0 = p ). نتیجه گیری: در این مطالعه، با مصرف یک گرم دارچین به مدت 60 روز هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع 2 کاهش نیافت. اما پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری با مقدار بالاتر دارچین و مدت مصرف طولانی تر انجام شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
دیابت نوع 2، دارچین، طب مکمل ، هموگلوبین گلیکوزیله |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Cinnamon on HbA1c in Type 2 Diabetes Patients |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction : The prevalence of type 2 diabetes is increasing rapidly in the world. Dietary modification in these patients helps to control blood sugar. Traditional herbs and spices also can be used to control blood glucose concentrations . Research shows that adding cinnamon to the diet reduced the serum glucose in diabetic patients. Considering the contradictory results , this study was to determine the effect of cinnamon on HbA1c in Patients with Type 2 Diabetes . Methods : This clinical trial study was accomplished in two groups, so that, 71 type 2 diabetic patients were selected randomly in two groups (cinnamon, placebo) of them 35 were in cinnamon Group and 36 placebo groups. Two groups were matched according to BMI, HbA1c, and FBS. Participants in cinnamon group were treated with cinnamon (1 g/day) in an outpatient setting (shahid ghodsi center) .Another group also give same appearance drug (placebo) for60 days . Follow-up were done at 30 and 60 days later . HbA1c at the first day and end of study was determined. Analysis of data was done with spss . Results : There was no significant difference2 in the change HbA1c from baseline and 60 days late r in two groups (p=0/870). Conclusions : In this study, HbA1c did not change significantly in these patients. So we cannot advise cinnamon for treating type2 diabetes patients. But we suggest this study accomplish with higher dose of cinnamon for treating type2 diabetes patients. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فرزانه حسن زاده | Farzaneh Hasanzade mashhad university of medical science دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مریم تولیت | Maryam Tolyat M birjand university of medical science دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
احمد امامی | Ahmad Emami mashhad university دانشگاه علوم پزشکی مشهد
عباسعلی برکچی | AbbasAli Barakchi mashhad university دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زهر ا امامی مقدم | Zahra Emamimoghaadam دانشگاه علوم پزشکی مشهد
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-158-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050380.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|