، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۳۳۶-۳۴۳

عنوان فارسی مقایسه اثر پودر و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ بارداری
چکیده فارسی مقاله مقدمه : هدف این مطالعه تعیین مقایسه تاثیر مصرف پودر و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری می باشد . روش کار: در این مطالعه کارازمایی بالینی 100 مادر باردار زیر 17 هفته بارداری ، 18 تا 35 ساله که حداقل 24 ساعت قبل مبتلا به تهوع و استفراغ بودند بطور تصادفی در دو گروه 50 نفره قرار داده شدند در گروه اول 250 میلی گرم پودر زنجبیل و در گروه دوم ریشه تازه زنحبیل بصورت شربت زنحبیل یک فاشق چای خوری 4 بار در روز و به مدت چهار روز داده شد . قبل و بعد از مطالعه میزان تهوع و تعداد دفعات استفراغ مادر سنجیده و نتایج مورد تجزیه و تحلیل اماری قرار گرفت . یافته ها: نتایج نشان داد ریشه تازه زنجبیل در مقایسه با پودر زنجبیل به میزان تقریبا مشابه ای موجب کاهش میزان میانگین شدت تهوع 1/3 ± 98/2 در مقایسه با 84/2 ± 66/2و میانگین تفاوت تعداد دفعات استفراغ 08/1 ± 74/0در مقایسه با 01/1 ± 58/0 در پودر زنجبیل در بارداری می گردد . تمامی مادران شرکت کننده در این مطالعه زایمان طبیعی داشتند و رضایت از ریشه تازه زنجبیل بیشتر از پودر زنجبیل (94 ٪ در مقابل 80 ٪ ) بود . نتیجه گیری : ریشه تازه و پودرزنجبیل می توانند موجب کاهش تهوع و استفراغ بارداری گردند .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بارداری ، تهوع و استفراغ ، پودر زنجبیل ، ریشه تازه زنجبیل

عنوان انگلیسی Comparison of ginger powder and fresh root of ginger on the nausea and vomiting of the pregnancy
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The aim of this study was to compare the effect of powdered and fresh ginger root on nausea and vomiting during pregnancy. Methods: In this clinical trial study 100 pregnant women below 17 weeks gestational age , age 18-35 years , who had nausea and vomiting in 24 hours were randomly placed in two groups of 50 . The first group took 250 mg ginger powder and second group took fresh ginger root as one teaspoonful ginger syrup , four time per day and for four days . Before and after interventions the rate of nausea and the number of vomiting in mothers were measured and the results analyzed . Results: Results showed fresh root of ginger compared with ginger powder is almost the same reduced in average of the rate of severity of nausea [2/98±(3/1) compared with 2/66±(2/84)] and average of the number of vomiting [0/74±(1/08) compared with 0/58±(1/01)] . All of the mothers participating in this study had normal delivery and the syrup of ginger fresh root was more satisfied (90% compared with 80%). Conclusion : Notify to the result of this study , it is seem the ginger powder and fresh root can be effective for pregnancy nausea and vomiting .fresh root
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pregnancy , Nausea and vomiting , Ginger powder , ginger

نویسندگان مقاله فرشته نارنجی | Fereshteh narenji
Arak medical university
دانشگاه علوم پزشکی اراک

مصطفی دلاور | Mostafa Delavar
Arak medical university
دانشگاه علوم پزشکی اراک

محمد رفیعی | Mohamad Rafie
Arak medical university
دانشگاه علوم پزشکی اراک


نشانی اینترنتی http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050383.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات