|
، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۳۳۶-۳۴۳
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثر پودر و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ بارداری |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه : هدف این مطالعه تعیین مقایسه تاثیر مصرف پودر و ریشه تازه زنجبیل بر تهوع و استفراغ دوران بارداری می باشد . روش کار: در این مطالعه کارازمایی بالینی 100 مادر باردار زیر 17 هفته بارداری ، 18 تا 35 ساله که حداقل 24 ساعت قبل مبتلا به تهوع و استفراغ بودند بطور تصادفی در دو گروه 50 نفره قرار داده شدند در گروه اول 250 میلی گرم پودر زنجبیل و در گروه دوم ریشه تازه زنحبیل بصورت شربت زنحبیل یک فاشق چای خوری 4 بار در روز و به مدت چهار روز داده شد . قبل و بعد از مطالعه میزان تهوع و تعداد دفعات استفراغ مادر سنجیده و نتایج مورد تجزیه و تحلیل اماری قرار گرفت . یافته ها: نتایج نشان داد ریشه تازه زنجبیل در مقایسه با پودر زنجبیل به میزان تقریبا مشابه ای موجب کاهش میزان میانگین شدت تهوع 1/3 ± 98/2 در مقایسه با 84/2 ± 66/2و میانگین تفاوت تعداد دفعات استفراغ 08/1 ± 74/0در مقایسه با 01/1 ± 58/0 در پودر زنجبیل در بارداری می گردد . تمامی مادران شرکت کننده در این مطالعه زایمان طبیعی داشتند و رضایت از ریشه تازه زنجبیل بیشتر از پودر زنجبیل (94 ٪ در مقابل 80 ٪ ) بود . نتیجه گیری : ریشه تازه و پودرزنجبیل می توانند موجب کاهش تهوع و استفراغ بارداری گردند . |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بارداری ، تهوع و استفراغ ، پودر زنجبیل ، ریشه تازه زنجبیل |
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of ginger powder and fresh root of ginger on the nausea and vomiting of the pregnancy |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: The aim of this study was to compare the effect of powdered and fresh ginger root on nausea and vomiting during pregnancy. Methods: In this clinical trial study 100 pregnant women below 17 weeks gestational age , age 18-35 years , who had nausea and vomiting in 24 hours were randomly placed in two groups of 50 . The first group took 250 mg ginger powder and second group took fresh ginger root as one teaspoonful ginger syrup , four time per day and for four days . Before and after interventions the rate of nausea and the number of vomiting in mothers were measured and the results analyzed . Results: Results showed fresh root of ginger compared with ginger powder is almost the same reduced in average of the rate of severity of nausea [2/98±(3/1) compared with 2/66±(2/84)] and average of the number of vomiting [0/74±(1/08) compared with 0/58±(1/01)] . All of the mothers participating in this study had normal delivery and the syrup of ginger fresh root was more satisfied (90% compared with 80%). Conclusion : Notify to the result of this study , it is seem the ginger powder and fresh root can be effective for pregnancy nausea and vomiting .fresh root |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Pregnancy , Nausea and vomiting , Ginger powder , ginger |
|
نویسندگان مقاله |
فرشته نارنجی | Fereshteh narenji Arak medical university دانشگاه علوم پزشکی اراک
مصطفی دلاور | Mostafa Delavar Arak medical university دانشگاه علوم پزشکی اراک
محمد رفیعی | Mohamad Rafie Arak medical university دانشگاه علوم پزشکی اراک
|
|
نشانی اینترنتی |
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11-3&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2741/article-2741-2050383.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|