، جلد ۱۸، شماره ۴، صفحات ۱۷۹-۱۸۳

عنوان فارسی اثر ضدقارچی عصاره آبی سیر تازه، سیر کهنه و ترشی سیر بر رشد کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله اهداف: در دهه‌های اخیر فعالیت ضدقارچی سیر مشخص شده است. سیر سبب مهار رشد کاندیدا آلبیکنس می‌شود. سیر به شکل‌های مختلف به‌منظور پیشگیری یا درمان طیفی از عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های کاندیدیایی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مطالعه حاضر، اثر ضدقارچی عصاره آبی سیر تازه، کهنه و ترشی بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکنس مورد مقایسه قرار گرفت. روش‌ها: در این مطالعه تجربی، عصاره آبی سیر با استفاده از روش مانتیس تهیه شد. از سیر 2 سال فریزشده در °20-سانتیگراد به‌عنوان سیر کهنه و از سیر 7 سال درسرکه‌مانده (5/3-3=pH)، به‌عنوان ترشی سیر استفاده شد. پس از تهیه سوسپانسیون قارچی، سری رقت‌های لازم از عصاره هر سه نوع سیر تهیه و غلظت بازدارنده کمینه و غلظت کشنده کمینه تعیین شد. تفاوت آماری بین گروه‌های مختلف با کمک نرم‌افزار SPSS 13 و آزمون T استودنت مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: غلظت بازدارنده کمینه سیر تازه 2/34میلی‌گرم در میلی‌لیتر و سیر کهنه 4/68میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. غلظت کشنده کمینه برای سیر تازه 2/34میلی‌گرم در میلی‌لیتر و برای سیر کهنه 9/37میلی‌گرم در میلی‌لیتر تعیین شد. عصاره آبی ترشی سیر در همه سری رقت‌های تهیه‌شده فاقد خواص ضدکاندیدیایی بود. بیشترین تعداد کلنی روی محیط جامد سابورو در کمترین رقت عصاره سیر تازه حدود 300 و سیر کهنه حدود 500 بود. نتیجه‌گیری: عصاره آبی سیر تازه در مقایسه با عصاره حاصل از سیر کهنه و ترشی سیر از توانایی بیشتری برای مهار رشد مخمر کاندیدا آلبیکنس برخوردار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کاندیدا آلبیکنس، سیر، آزمون‌های حساسیت میکروبی

عنوان انگلیسی Anti-fungal effect of fresh, aged and pickled garlic aqueous extract on Candida albicans In vitro
چکیده انگلیسی مقاله  Aims: In the last decades, garlic (Allium sativum) has been reported to display antifungal activity. Garlic inhibits the growth of Candida albicans. It is used in different forms for prevention or treatment of a variety of infections such as candidiasis. The present study was an attempt to compare the antifungal effect of fresh, aged garlic’s aqueous extract and pickle on Candida albicans’s standard sample. Methods: In this experimental study, garlic’s aqueous extract was extracted using Mantis method. Garlic which was frozen at -20°C for two years was used as aged garlic and garlic marinating in vinegar for 7 years (pH=3-3.5) was used as pickled garlic. Following the preparation of fungal suspension, a set of necessary dilutions was made out of the extract of all three types of garlic and the Minimum Inhibitory concentration (MIC) and minimal Fungicidal concentration (MFC) were determined. The statistical difference between different groups was assessed using SPSS13 software and student T-test. Results: MIC for Fresh garlic was 2.34mg/ml and for aged garlic was 4.68mg/ml. Likewise MFC was 2.34mg/ml Fresh garlic and 9.37mg/ml for aged garlic. Aqueous extract of garlic pickle did not have any anti-Candida properties in all prepared set of dilutions. There was the highest number of colony on the solid sauboro medium in the minimum dilution of fresh garlic extract about 300 and aged garlic about 500. Conclusion: Aqueous extract of fresh enjoys greater ability compared with the extract of aged garlic and garlic pickle for inhibiting from the growth of Candida albicans’s yeast.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Candida Albicans, Garlic, Microbial Sensitivity Tests

نویسندگان مقاله حسن نامدار احمدآباد | hasan Namdar Ahmadabad
Department of Immunology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مریم رودباری | maryam Roudbary
Department of Mycology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

شهلا رودبارمحمدی | Shahla Roudbar Mohammadi
Department of Mycology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

زهیر محمدحسن | Zuhair Mohammad Hassan
Department of Immunology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مریم نظافت فریزی | Maryam Nezafat Firizi
Department of Medical Immunology, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-691-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201635.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه پزشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات