، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۴۵-۵۱

عنوان فارسی بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: بستنی یک فرآورده لبنی مغذی است و بدلیل ارزش غذایی بالا، PH نزدیک خنثی و قابلیت نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. آلودگی این فرآورده به میکروارگانیسم های پاتوژن می تواند باعث مسمومیت ها و عفونتهای غذایی شده و سلامت انسان را به خطر اندازد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی های سنتی مصرفی از نظر آلودگی باکتریایی انجام گردید. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی - کاربردی، تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده به روش تصادفی ساده انتخاب و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی بر طبق استانداردهای ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و اطلاعات جمع آوری شده توسط آزمون t بوسیله نرم افزار SPSS بر حسب سال و فصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 26% نمونه ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (cfu/gr104×5>) و 75% نمونه ها آلوده به باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (cfu/gr10>) بودند. استافیلوکوکوس آرئوس از 4% و اشرشیاکلی از 32% نمونه ها جدا گردیدند و تمامی نمونه ها از نظر سالمونلا منفی بودند. نتیجه گیری: جهت جلوگیری از وقوع مسمومیتهای ناشی از مصرف این بستنی ها، پاستوریزاسیون شیر و رعایت بهداشت فردی و کنترل نظارت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع الزامی می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بستنی سنتی، آلودگی باکتریایی، گناباد

عنوان انگلیسی The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Gonabad city
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Ice cream, a milk based product is a good media for microbial growth due to high nutrition value, almost neutral PH value and long storage duration. Contamination of this product with pathogen micro-organism can lead to food poisoning and food born infection and can endanger the sanitation of human. The aim of this research was to assess microbial status of traditional Ice creams. Materials and Methods: In this cross-sectional study a total of 100 samples of traditional Ice cream were obtained randomly from the retail stores in summer. All the samples were analyzed for microbial contamination according to the Iran national standard .The collected data were analyzed statistically using t-test by SPSS for windows. Results: The results show that 26% of the samples were contaminated higher than standard level (>5×104 /gr) ,75% of the samples were contaminated higher than standard level (>10 /gr) with entrobacteriacea. staphylococcus aurous and Escheria coli were isolated from 4% and 32% of samples respectively .No salmonella was isolated from samples. Conclusion: To prevent out break of poisoning and microbial infections due to consumption of Ice cream as well as supervision and control during the production are essential.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Traditional Ice-cream, Bacterial Contamination, Gonabad

نویسندگان مقاله حسین مختاریان دلوئی | H. Mokhtarian


نبی شریعتی فر | N. Shariatifar


مرتضی محمدزاده مقدم | M. Mohamadzadeh


محمد قهرمانی | M. Ghahramani



نشانی اینترنتی http://hms.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-189&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2739/article-2739-2201781.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده پزشکی داخلی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات