|
، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۳۸۸-۳۹۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میزان مصرف دانش آموزان از مواد خوراکی موجود در فروشگاه مدرسه |
|
چکیده فارسی مقاله |
این مطالعه با روش پیمایش به بررسی کمیت و کیفیت مصرف مواد خوراکی موجود در فروشگاه مدرسه توسط دانش آموزان می پردازد.کلیه دانش آموزان پایه آخردوره های سه گانه تحصیلی(دبستان،راهنمایی و دبیرستانهای دوره های روزانه)درشهرهای بجنورد،اسفراین،شیروان جامعه آماری را تشکیل می دادند که از این گروه 490 نفر به شیوه تصادفی به عنوان نمونه برای بررسی انتخاب شدند. نتایج نشان داد نیمی ازدانش آموزان(54 درصد)در مدت حضور روزانه در مدرسه،تنها یک بار به بوفه مدرسه مراجعه کرده و خوراکی خریده اند و نزدیک به20 درصد نیز هرگز از بوفه خریدی نداشته اند.درمیان گروهی که از بوفه خرید کرده اند،اکثریت(8/56 درصد)خرید هایشان درحد متوسطی بوده است.نسبت دانش آموزانی که به میزان اندکی از بوفه خرید کرده اند(5/31 درصد)حدودا سه برابر دانش آموزانی است که به میزان زیادی از بوفه خرید کرده اند(7/11درصد).درخصوص نوع کالای خریداری شده نیز اکثریت(30/75 درصد)از بوفه مدرسه کیک می خرند.پس ازآن خرید آب میوه دربین دانش آموزان(26/33 )رواج دارد ودر رده سوم نیز 24/22 درصد از بوفه مدرسه بیسکویت می خرند. بین متغیرهای میزان استفاده از مواد خوراکی موجود در بوفه مدرسه و متغیرهای شهرمحل تحصیل،جنسیت،شغل والدین،میزان پول توجیبی،تفاوت معنی داری وجود ندارد.به این معنی که دانش آموزان با وجود تفاوت در متغیرهای فوق،به میزان مشابهی از مواد موجود در بوفه مدرسه استفاده کرده اند.ارزیابی دانش آموزان ازفروشگاه مدرسه،دوره تحصیلی،انتظارات دیگران مهم(والدین، معلم های مدرسه،دوستان)و پاداش مصرف،در میزان مصرف مواد خوراکی توسط دانش آموزان از بوفه مدرسه سهم دارد و آن را کم و یا زیاد می کنند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مواد خوراکی، بوفه مدرسه،دانش آموزان، خراسان شمالی |
|
عنوان انگلیسی |
A study of public schools students' consumption of school buffet snacks |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
This study investigates the quality and quantity of school foodstuff available to the students. The survey was conducted utilizing questionnaire for collecting data. The samples were 490 students at the last grade of daily elementary school, junior high school, and high school in cities of Bojnord, Esfarayen and Shirvan selected randomly. The findings indicate that about half of the students (54%) purchase foodstuff once a day and around 20% never buy from the buffet. The majority of the people buying foodstuffs from the buffet (56.8%) have an average rate of purchasing. The number of students who buy rarely and limited stuff from the buffet (31.5%) was three times more than those who purchase frequently and various stuff (11.7%).In regard with the food being purchased most of the students (75.3%) prefer cakes. The students who buy juice and biscuits stand on the second and third rank (with 33.3 and 22.2% of the sample respectively). Another finding is that no significant correlation exists between students inclination for purchasing from school buffets and the independent variables including the city where the students study, gender, parents' jobs, and the pocket money. It was also found that the students' evaluation of the school buffet, their grade, important others (parents, teachers and friends) expectations and approval contribute to the students tendency for buying from school buffets. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
School, Snack, Student |
|
نویسندگان مقاله |
سیمین فروغ زاده | Simin Foroughzadeh
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jrh.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-106-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2745/article-2745-2202524.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله اصیل پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|