مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۳، شماره ۱۲، صفحات ۱۳-۲۳

عنوان فارسی ارتباط نمایه خوردن سالم و میزان متابولیسم استراحت در بزرگسالان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مطالعات پیشین بیانگر ارتباط معکوس شاخص سلامت غذایی با بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی و سرطان و همچنین مرگ و میر می‌باشند. در مقابل، مطالعات محدودی در زمینه ارتباط شاخص سلامت غذایی و متابولیسم استراحت وجود دارد. با توجه به نتایج برخی از مطالعات مبنی بر ارتباط نمایه خوردن سالم با وزن، ترکیب بدن و قند خون و نیز با توجه به ارتباط این عوامل با متابولیسم استراحت به نظر می‌رسد که میان نمایه خوردن سالم و متابولیسم استراحت ارتباط وجود دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی احتمال این رابطه انجام شد. روش بررسی: پژوهش مقطعی حاضر در ارتباط با 256 فرد بالای 18 سال انجام شد. ارزیابی تغذیه‌ای افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی صورت گرفت. همچنین متابولیسم استراحت با استفاده از روش کالریمتری غیر مستقیم (MetaLyzer 3B-R3) و ترکیب بدن توسط Multi-frequency Bioelectrical Impedance Analyzer InBody 770 Scanner‌ (Korea، ‌Seoul، ‌InBody co) اندازه‌گیری گردید. برای بررسی ارتباط بین نمایه خوردن سالم2015  با ترکیب بدن، متابولیسم استراحت و دریافت‌های غذایی از آزمون ANCOVA استفاده گردید. رابطه خطی میان متابولیسم استراحت و نمایه خوردن سالم نیز از طریق               Curve Estimation در نرم‌افزار SPSS بررسی شد. یافته‌ها: هیچ‌گونه ارتباط معناداری میان شاخص سلامت غذایی و متابولیسم استراحت در مردان (83/0=P) و زنان (9/0=P) یافت نشد. مطابق با بررسی‌ها، میانگین امتیاز شاخص غذایی در مردان بیشتر از زنان بود. در این مطالعه با افزایش سن زنان، امتیاز شاخص غذایی افزایش یافت. همچنین با افزایش امتیاز شاخص سلامت غذایی، میزان توده عضلانی در زنان افزایش یافت؛ اما از نظر آماری معنادار نبود. نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که تفاوت معناداری میان ترکیب بدن و متابولیسم استراحت در سهک‌های مختلف نمایه خوردن سالم وجود ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نمایه خوردن سالم، متابولیسم پایه، ترکیب بدن

عنوان انگلیسی Relation between Healthy Eating Index and Resting Metabolic Rate
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Previouse studies demonstrated inverse association between healthy eating index and alot of chronic diseases like cardiovascular disease and cancer and mortality. Since there are limited study about relation between healthy eating index and reting metabolic rate. considering the results of some studies about the relation between weight, body composition and blood suger and considering the association between these factores and RMR,  the aim of this study is to investigate this association.   Methods: this study is a cross sectional study that was conducted on  256 subjects who were above 18 years old. Body composition, resting metabolic rate, were evaluated.  Dietary intakes including macronutrient and energy intake of participant were mentioned using a validated  food frequency questionnaire 168 items. resting metabolic rate was evaluated by inderect calorymetry(MetaLyzer 3B-R3) and body composition was assested by Multi-frequency bioelectrical impedance analyzer InBody 770 scanner (InBody co, Seoul, Korea).To evalute relation between healthy eating index with body composition and resting metabolic rate, ANCOVA was used. Also curve estimation was performed to find linear association between RMR and HEI.   Result: this study did not found significant relation between healthy eating index and resting metabolic rate in both gender(men: p=0.83, women: p= 0.9). The score of healthy eating index in men was higher than women and with age increased, the score of healthy eating index increased.   Conclusion: Current study did not demostrate  any  significant differences between resting metabolic rate and body composition in tertiles of healthy eating index.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diet, Healthy, Basal Metabolism, body composition

نویسندگان مقاله مژده عبادی تبار | Mojdeh Ebaditabar
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences (TUMS)
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

سمیرا داورزنی | Samira Davarzani
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences (TUMS)
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

نادیا بابایی | Nadia Babaei
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences (TUMS)
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

سکینه شب بیدار | sakineh Shabbidar
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences (TUMS)
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم‌درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1865-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-2362583.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات