مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۲۹، شماره ۴، صفحات ۸۶-۱۰۱

عنوان فارسی مروری بر مکانیسم‌های پودر، انواع عصاره و اجزای تشکیل‌دهنده قارچ گانودرما لوسیدوم در درمان دیابت
چکیده فارسی مقاله قارچ گانودرما لوسیدوم در کشور‌های چین و ژاپن به نام‌های لینگ‌زی و ریشی معروف است و امروزه با توجه به ویژگی‌های دارویی و ترکیب تغذیه‌ای متفاوت، استفاده از این قارچ در فراورده‌های غذایی در جایگاه ویژه‌ای قرار گرفته است. قارچ گانودرما لوسیدوم دارای اسید‌های چرب ضروری، اسید‌های آمینه ضروری و گستره وسیعی از پلی‌ساکاریدهاست که به نظر می‌رسد این ترکیب‌های پلی‌ساکاریدی، پروتئین‌ها و تری‌ترپنوئید‌های موجود در قارچ در کاهش قند خون مؤثرند. برای مرور اثرات ضددیابتی و هیپوگلیسمی پودر و افشره‌های مختلف قارچ گانودرما لوسیدوم، مقاله‌های فارسی و انگلیسی پایگاه‌های اطلاعاتی مانند پابمد، اسکوپوس، مگ ایران، وب‌آو ساینس، گوگل اسکالر و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی از سال 2001 تا 2020 با استفاده از کلیدواژه‌های ترکیب فعال، قارچ گانودرما لوسیدوم، دیابت ملیتوس، هیپرگلیسمی و غیره بررسی شد. نتایج نشان داد مکمل‌یاری با قارچ گانودرما لوسیدوم در بیشتر موارد به کاهش قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و کاهش مقاومت به انسولین در دیابت ملیتوس می‌انجامد که ناشی از ترکیبات مؤثره این قارچ دربرگیرنده پلی‌ساکاریدهای استخراج‌شده، نوع پروتئین‌ها و تری‌ترپنوئید‌های موجود در آن است. همچنین به نظر می‌رسد خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن نیز بتواند از عوارض دیابت بکاهد. درنتیجه، مصرف این قارچ فراسودمند می‌تواند گام مؤثری در کنترل و پیشگیری از این بیماری باشد، گرچه نیاز است مطالعات بیشتری در مورد دُز تأثیرگذار، عوارض جانبی و مقادیر مسمومیت‌زای آن در نمونه‌های انسانی انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت ملیتوس، هیپرگلیسمی، گانودرما لوسیدوم

عنوان انگلیسی Effects of Powder, Extracts, and Components of Ganoderma Lucidum in Treatment of Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Ganoderma lucidum is known in China and Japan as Ling-Zhi and Reishi. Due to medicinal properties and different nutritional compositions, ganoderma lucidum is currently used in food products. It contains essential fatty acids, essential amino acids, and a wide range of polysaccharides; all of which seem to be effective in lowering blood sugar level. This study aims to review the anti-diabetic and hypoglycemic effects of various powders, extracts, and components of ganoderma lucidum, by searching articles in Persian and English published from 2001 to 2020 in SID, MagIran, Scopus, PubMed, Web of Science and Google Scholar databases using the keywords: Active compounds, ganoderma lucidum, diabetes mellitus, hyperglycemia. The results showed that ganoderma lucidum uptake in most cases reduced fasting blood sugar, glycosylated hemoglobin, and insulin resistance in diabetic patients due to the its active compounds including the extracted polysaccharides, proteins and triterpenoids. Moreover, its antioxidant and anti-inflammatory properties seems to reduce the complications of diabetes. In conclusion, the consumption of ganoderma lucidum in diabetic patients can be effective in controlling and preventing the disease, although more studies are needed on its effective dose, side effects and toxicity in human samples.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Diabetes mellitus, Hyperglycemia, Ganoderma lucidum

نویسندگان مقاله منصوره سادات موجانی قمی | Mansooreh Sadat Mojani Qomi
Nutrition and Food Sciences Research Center, Islamic Azad University Tehran Medical Sciences, Tehran, Iran.
مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران.

منیره حاتمی | Monireh Hatami
Department of Food Science and Technology, Faculty of Pharmacy, Islamic Azad University Tehran Medical Sciences, Tehran, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1509-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/10/article-10-2473815.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات