مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۴، شماره ۹، صفحات ۲۸-۳۸

عنوان فارسی همبستگی دریافت گروه‎های غذایی با افسردگی در دانشجویان دختر ساکن خوابگاه دانشگاه علوم‎ پزشکی ‎قم
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: افسردگی یکی از چهار بیماری شایع در جهان می‌باشد و سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی کرده است که تا سال 2020، این اختلال دومین بیماری بزرگ جهان خواهد بود. با توجه به شایع ‌بودن این عارضه در بین دانشجویان و اشاره مطالعات پیشین به نقش تغذیه در اختلالات روانی، مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین سطح افسردگی با گروه‌های غذایی مختلف در دانشجویان دختر ساکن خوابگاه انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی- مقطعی که در سال 1397 انجام شد، 345 دانشجوی دانشگاه علوم‌ پزشکی ‌قم که ساکن خوابگاه بودند، به روش تصادفی انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از دو پرسشنامه بسامد خوراک و پرسشنامه افسردگی Beck جمع‌آوری شدند و با استفاده از آزمون‌های واریانس یک‌ طرفه و رگرسیون تحلیل گردیدند. سطح معناداری آماری معادل (05/0P<) در نظر گرفته ‌شد. یافته‌ها: از مجموع افراد حاضر در مطالعه، 5/57 درصد از افراد امتیاز کمتر و مساوی 9 (طبیعی) و 5/42 درصد از آن‌ها امتیاز 10 و یا بیشتر (درجاتی از افسردگی) را از پرسشنامه Beck کسب نمودند. اگرچه ارتباط معناداری بین امتیاز کسب ‌شده از پرسشنامه Beck با دریافت گروه‌های مختلف غذایی و شاخص‌های تن‌سنجی در افراد تحت آزمون مشاهده نشد؛ اما بین مصرف لبنیات، گروه روغن‎ها و شیرینی‎جات با افسردگی، همبستگی مثبت وجود داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه درجاتی از افسردگی در تعداد قابل ‌توجهی از دانشجویان ساکن خوابگاه مشاهده ‌شد و نظر به اینکه دانشجویان رشته‎های پزشکی و پیراپزشکی نقش مهمی را در بهبود و ارتقای سلامت جامعه ایفا می‎کنند، رفع عوامل زمینه‎ساز ایجاد افسردگی و پیروی از تغذیه سالم به ‎عنوان یک اولویت بهداشتی مطرح می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افسردگی، دریافت غذایی، دانشجو، شاخص توده‌بدنی.

عنوان انگلیسی Correlation between Food Groups Intake and Depression in Female Students Residing in the Dormitory of Qom University of Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Depression is one of the fourth most common diseases and will be the second most prevalent disease in the world by 2020 predicted by the World Health Organization. Considering the high frequency of depression among students and role of nutrition in psychological disorders according to the literature, the present study aimed to investigate the relationship between the level of depression in female students residing in the dormitory of Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran, and their intake of different food groups.   Methods: This cross-sectional study was conducted on 345 students living in the dormitory of Qom University of Medical Sciences randomly selected in 2018. The data were collected using the food frequency questionnaire and Beck Depression Inventory and analyzed by analysis of variance and regression. A p-value of less than 0.05 was considered statistically significant.   Results: According to the Beck questionnaire, the scores of 9 or less (normal) and 10 or more (levels of depression) were reported for 57.5% and 42.5% of the students, respectively. Although no significant relationship was observed between the scores of the Beck questionnaire with the intake of different food groups and anthropometric indices of the subjects, a positive correlation was observed between the consumption of dairies, oil groups, and sweets with the prevalence of depression.   Conclusion: With regard to the observation of some levels of depression among a number of students living in the dormitory and important role of medical and paramedical students in the promotion of health in the communities, it is suggested to consider the elimination of underlying factors of depression as a health priority.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Depression, Diet Records, College Students, Body Mass Index.

نویسندگان مقاله محمد حضوری | Mohammad Hozoori
Department of Family and Community Medicine, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم

محدثه آصفری | Mohaddeseh Asafari
Deputy of Food and Drug, School of Medicine, Arak University of Medical Sciences
معاونت غذا و دارو، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک

ولی الله اکبری | Valiollah Akbari
Department of Psychiatry, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences
گروه روان‌پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم

مرضیه شاه سیاه | Marzieh ShahSiah
Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم

معصومه اسماعیلی | Masoomeh Esmaeeli
Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم

الهام رمضانی پور | Elham RamezaniPoor
Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2103-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات