مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۴، شماره ۹، صفحات ۳۹-۴۹

عنوان فارسی پایش رشد کودکان کار ۶-۵ ساله منطقه ۱۵ شهر تهران در سال ۱۳۹۷
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سوء‌تغذیه در کودکان علاوه بر عقب‌ماندگی رشد جسمی و ذهنی، با کاهش یادگیری و عدم توانایی در کسب مهارت همراه می‌باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت تغذیه‌ای کودکان 6-5 ساله "کانون شکوفا" (کودکان کار) منطقه 15 شهر تهران انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بوده و با توجه به محدود بودن تعداد کودکان مورد نظر در این مرکز (53 نفر) به روش سرشماری در سال 1397 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز براساس پرونده کودکان و اندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک جمع‌آوری شدند و با استفاده از استاندارد NCHS (National Center for Health Statistics)، امتیاز Z برای هریک از شاخص‌های BMI (Body mass index) برای سن، وزن برای سن و قد برای سن محاسبه گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 و آزمون آماری مجذور کای دو در سطح معناداری (05/0P<) تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در این مطالعه 25 پسر (2/47 درصد) و 28 دختر (8/52 درصد) شرکت نمودند. 28 نفر از آزمودنی‌ها (8/52 درصد) ملیت ایرانی و 25 نفر (2/47 درصد) ملیت افغان داشتند. ارزیابی تن‌سنجی نشان داد که 7/5 درصد از کودکان کم وزنی متوسط، 5/7 درصد کوتاه قدی متوسط و 7/5 درصد از آن‌ها اضافه وزن داشتند. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان دادند که وضعیت تغذیه‌ای کودکان 6-5 ساله کانون شکوفا نسبتاً مناسب است؛ اما از آنجایی که احتمال کمبود ریزمغذی‌ها وجود دارد، پیشنهاد می‌شود این مهم در مطالعات آتی مورد بررسی قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کودکان ، سوء تغذیه ، وضعیت تغذیه ای

عنوان انگلیسی Monitoring the Growth of Working Children within the Age Range of 5-6 Years in the 15th District of Tehran, Iran, in 2018
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Malnutrition in children is associated with decreased learning, inability to acquire skills, and physical and mental retardation. Anthropometric indicators are the most powerful tools for the assessment of the growth and nutritional status of children. The aim of the present study was to investigate the nutritional status of children within the age range of 5-6 years in the Shekoofa club (i.e., a working children club) in the 15th district of Tehran, Iran.   Methods: This cross-sectional study was carried out on 53 children. Due to the limited number of working children in the district, the study was conducted using the Census method in 2018. The required data were collected based on the children's records, anthropometric measurements, and use of the National Center for Health Statistics standard. In addition, the Z score was individually calculated for body mass index/ weight/height for age. The data were analyzed by SPSS software (version 20) and Chi-squared test at a significant level of P < 0.05.   Results: A total of 25 male (47.2%) and 28 female (52.8%) children participated in the present study, respectively. In addition, out of these 53 children, 28 (52.8%) and 25 (47.2%) subjects were reported as Iranian and Afghan, respectively. The anthropometric evaluation showed that 5.7%, 7.5%, and 5.7% of the children were moderately underweight, moderately stunted, and overweight, respectively.   Conclusion: The findings of this study showed that the nutritional status of the children within the age range of 5-6 years in the Shekoofa club is fairly favorable; however, due to the likely presence of micronutrient deficiencies in the studied children, it is suggested to carry out further studies to consider this issue.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله children, malnutrition, nutritional status

نویسندگان مقاله رامین تقی زاده | Ramin Taghizadeh
Student Research Committee, Faculty of public health Branch, Iran University of medical sciences, Tehran, Iran
کمیته پژوهشی دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

ایمان امیری | Iman Amiri
Department of Nutrition Research, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Faculty of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه جامعه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مجتبی خادم الحسینی | Mojtaba Khadem al-hosseini
Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

سیده طیبه رهیده | Seyedeh Tayebeh Rahideh
Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2039-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات