، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۲۹-۱۳۵

عنوان فارسی تاثیر پوشش کربوکسی متیل سلولز با نانوامولسیون روغن میخک بر کیفیت میگو (لیتوپنائوس وانامی) در حین نگهداری در یخچال
چکیده فارسی مقاله پیشینه: کیفیت میگو به عنوان یک غذای دریایی فسادپذیر بالا، به راحتی می‌تواند تحت تاثیر تغییرات میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در حین ذخیره سازی قرار گیرد. هدف: در این مطالعه، پوشش کربوکسی متیل سلولز (CMC) به تنهایی یا با سطوح متغیر نانوامولسیون روغن میخک (CNE) (10، 20، و 30 میلی گرم در میلی لیتر) ترکیب شده است تا کیفیت میگوها را در زمان نگهداری در یخچال حفظ کند. روش کار: تغییرات پارامترهای میکروبی، شیمیایی، بافتی، رنگی L*)،a* ، (b* و حسی گروه‌های مورد مطالعه از طریق روش‌های تجربی مشخص ارزیابی شده است. نتایج: بر اساس نتایج ما، الگوی افزایش شمارش کلی باکتری‌های هوازی (APC) و شمارش باکتری‌های سرماگرا (PBC) در گروه‌های مختلف به ترتیب زیر گزارش شد: CMC + CNE < CMC < کنترل. همچنین، ادغام CMC و CNE روند افزایشی بازهای ازته فرار کل (TVB-N) و مواد واکنش دهنده اسید تیوباربیتوریک (TBARS) را نسبت به گروه کنترل در حین نگهداری در 4 درجه سانتیگراد به مدت 10 روز کاهش داد (P< 0.05). در طول دوره نگهداری، کاهش شاخص L* در گروه کنترل بیشتر از سایرین بود. در حالی که کمترین مقادیر a* و b* در این گروه مشاهده شد (P< 0.05). علاوه بر آن، خصوصیات بافتی و حسی میگوهای پوشش‌دار نیز به طور معنی‌داری قابل قبول‌تر بود (P< 0.05). نتیجه‌گیری: ادغام CNE در پوشش CMC به طور امیدوار کننده‌ای کیفیت میگوها را در مدت نگهداری در یخچال بهبود می‌بخشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of carboxymethyl cellulose coating incorporated with clove oil nanoemulsion on quality of shrimp (Litopenaeus vannamei) during refrigerated storage
چکیده انگلیسی مقاله Background: The quality of shrimp, as high perishable seafood, can readily be effected by microbial, chemical, and physical alterations during storage. Aims: In this study, carboxymethyl cellulose (CMC) coating either alone or incorporated with variable levels of clove oil nanoemulsion (CNE) (10, 20, and 30 mg/ml) was developed to sustain the quality of shrimp during refrigerated storage. Methods: Changes in microbial, chemical, textural, color (L*, a*, b*), and sensory parameters of the studied groups evaluated through distinct experimental approaches. Results: Based on our results, the pattern of increase in the aerobic plate count (APC) and psychrotrophic bacterial count (PBC) in different groups were reported as the following order: CMC + CNE < CMC < control. Also, CMC and CNE integration decreased the upward trend of total volatile basic nitrogen (TVB-N), and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) compared to that of the control group during storage at 4°C for 10 days (P< 0.05). During the storage period, the decrease of the L* value in the control group was greater than the others; whereas, the lowest a* and b* values were observed in this group (P< 0.05). Besides, the textural and sensory properties of coated shrimp were significantly more acceptable (P< 0.05). Conclusion: Integration of CNE in CMC coating promisingly improves the quality of shrimp during refrigerated storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Carboxymethyl cellulose, Clove, coating, Litopenaeus vannamei, Nanoemulsion

نویسندگان مقاله F. Rezaei |
Ph.D. Student in Food Hygiene, Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran

S. S. Shekarforoush |
Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran

S. Hosseinzadeh |
Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran

S. Basiri |
Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_6010_77e373f71bb889afcb6bf2427e5ba512.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات