|
، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۲۹-۱۳۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر پوشش کربوکسی متیل سلولز با نانوامولسیون روغن میخک بر کیفیت میگو (لیتوپنائوس وانامی) در حین نگهداری در یخچال |
|
چکیده فارسی مقاله |
پیشینه: کیفیت میگو به عنوان یک غذای دریایی فسادپذیر بالا، به راحتی میتواند تحت تاثیر تغییرات میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در حین ذخیره سازی قرار گیرد. هدف: در این مطالعه، پوشش کربوکسی متیل سلولز (CMC) به تنهایی یا با سطوح متغیر نانوامولسیون روغن میخک (CNE) (10، 20، و 30 میلی گرم در میلی لیتر) ترکیب شده است تا کیفیت میگوها را در زمان نگهداری در یخچال حفظ کند. روش کار: تغییرات پارامترهای میکروبی، شیمیایی، بافتی، رنگی L*)،a* ، (b* و حسی گروههای مورد مطالعه از طریق روشهای تجربی مشخص ارزیابی شده است. نتایج: بر اساس نتایج ما، الگوی افزایش شمارش کلی باکتریهای هوازی (APC) و شمارش باکتریهای سرماگرا (PBC) در گروههای مختلف به ترتیب زیر گزارش شد: CMC + CNE < CMC < کنترل. همچنین، ادغام CMC و CNE روند افزایشی بازهای ازته فرار کل (TVB-N) و مواد واکنش دهنده اسید تیوباربیتوریک (TBARS) را نسبت به گروه کنترل در حین نگهداری در 4 درجه سانتیگراد به مدت 10 روز کاهش داد (P< 0.05). در طول دوره نگهداری، کاهش شاخص L* در گروه کنترل بیشتر از سایرین بود. در حالی که کمترین مقادیر a* و b* در این گروه مشاهده شد (P< 0.05). علاوه بر آن، خصوصیات بافتی و حسی میگوهای پوششدار نیز به طور معنیداری قابل قبولتر بود (P< 0.05). نتیجهگیری: ادغام CNE در پوشش CMC به طور امیدوار کنندهای کیفیت میگوها را در مدت نگهداری در یخچال بهبود میبخشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The effect of carboxymethyl cellulose coating incorporated with clove oil nanoemulsion on quality of shrimp (Litopenaeus vannamei) during refrigerated storage |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: The quality of shrimp, as high perishable seafood, can readily be effected by microbial, chemical, and physical alterations during storage. Aims: In this study, carboxymethyl cellulose (CMC) coating either alone or incorporated with variable levels of clove oil nanoemulsion (CNE) (10, 20, and 30 mg/ml) was developed to sustain the quality of shrimp during refrigerated storage. Methods: Changes in microbial, chemical, textural, color (L*, a*, b*), and sensory parameters of the studied groups evaluated through distinct experimental approaches. Results: Based on our results, the pattern of increase in the aerobic plate count (APC) and psychrotrophic bacterial count (PBC) in different groups were reported as the following order: CMC + CNE < CMC < control. Also, CMC and CNE integration decreased the upward trend of total volatile basic nitrogen (TVB-N), and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) compared to that of the control group during storage at 4°C for 10 days (P< 0.05). During the storage period, the decrease of the L* value in the control group was greater than the others; whereas, the lowest a* and b* values were observed in this group (P< 0.05). Besides, the textural and sensory properties of coated shrimp were significantly more acceptable (P< 0.05). Conclusion: Integration of CNE in CMC coating promisingly improves the quality of shrimp during refrigerated storage. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Carboxymethyl cellulose, Clove, coating, Litopenaeus vannamei, Nanoemulsion |
|
نویسندگان مقاله |
F. Rezaei | Ph.D. Student in Food Hygiene, Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
S. S. Shekarforoush | Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
S. Hosseinzadeh | Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
S. Basiri | Department of Food Hygiene and Public Health, School of Veterinary Medicine, Shiraz University, Shiraz, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_6010_77e373f71bb889afcb6bf2427e5ba512.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|