، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۲۴-۳۲

عنوان فارسی اثربخشی بالای باکتریوفاژ لیتیک شناسایی شده در ترکیب با اسانس آویشن در برابر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به چند دارو در محصولات مرغ
چکیده فارسی مقاله پیشینه: ظهور و گسترش استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) در صنایع غذایی منجر به استفاده از ترکیبات زیستی طبیعی جایگزین برای کنترل استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی شده است. هدف: مطالعه حاضر با هدف جدا سازی و شناسایی یک فاژ لایتیک اختصاصی برای استافیلوکوکوس اورئوس و ارزیابی اثربخشی آن در ترکیب با اسانس آویشن برای کنترل رشد استافیلوکوکوس اورئوس در فیله‌های مرغ انجام شد. روش کار: 20 سویه استافیلوکوکوس اورئوس که قبلا از محصولات مرغ آماده مصرف جدا شده بودند، از نظر حساسیت ضد میکروبی مورد آزمایش قرار گرفته و برای جدا سازی فاژ استفاده شدند. نتایج: همه سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس دارای مقاومت چند دارویی (MDR) بودند. فاژ جدا شده (vB_SauM_CP9) متعلق به خانواده مایوویریده و در pH برابر 4 تا 9 و دمای 30 تا 70 درجه سانتیگراد پایدار بود. فاژ بر روی 10 سویه استافیلوکوکوس اورئوس فعالیت لایتیک نشان داد و دارای اندازه انفجار (سلول آلودهPFU/ 228)، دوره کمون (45 دقیقه) و دوره خیزش (15 دقیقه) بود. ترکیبی از تعدد عفونت (MOI) 10 فاژ استافیلوکوکوس اورئوس + روغن آویشن 1% در مقایسه با درمان انفرادی با باکتریوفاژ یا اسانس آویشن سبب کاهش معنی‌دار استافیلوکوکوس اورئوس (22/87%) در فیله‌های مرغی که به صورت مصنوعی آلوده شده بودند، شد. نتیجه‌گیری: بر اساس اطلاعات ما، این اولین گزارشی است که به ارزیابی اثربخشی باکتریوفاژها و روغن آویشن برای کنترل رشد استافیلوکوکوس اورئوس MDR در محصولات مرغ پرداخته است و همچنین توصیه به کارگیری ترکیب فاژ استافیلوکوکوس اورئوس و روغن آویشن در صنایع غذایی به منظور رسیدن به اهداف سلامت مواد غذایی، حمایت از مصرف کننده و همچنین کاهش بحران مقاومت آنتی بیوتیکی، می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی High efficacy of a characterized lytic bacteriophage in combination with thyme essential oil against multidrug-resistant Staphylococcus aureus in chicken products
چکیده انگلیسی مقاله Background: The emergence and spread of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in the food industry have led to using alternative natural bioagents for controlling S. aureus in food. Aims: The current work aimed to isolate and characterize a lytic phage specific to S. aureus and evaluate its efficacy with thyme essential oil for controlling S. aureus growth in chicken fillets. Methods: Twenty S. aureus strains previously isolated from ready-to-eat chicken products were tested for antimicrobial susceptibility and used for phage isolation. Results: All S. aureus strains were multidrug-resistant (MDR). The isolated phage (vB_SauM_CP9) belonged to the family Myoviridae and maintained its stability at pH (4-9) and temperature (30-70°C). The phage showed lytic activity on ten S. aureus strains and had a burst size (228 PFU/infected cell), latent period (45 min), and rise period (15 min). A combination of S. aureus phage multiplicity of infection (MOI) 10 + thyme oil 1% caused a higher significant reduction in S. aureus growth (87.22%) in artificially inoculated chicken fillets than individual treatment with bacteriophage or thyme essential oil. Conclusion: To our knowledge, this is the first report to evaluate the efficacy of bacteriophage and thyme oil for controlling the growth of MDR S. aureus in chicken products and recommending application of S. aureus phage and thyme oil combination in the food industry to achieve food safety goals and consumer protection as well as mitigate the antimicrobial resistance crisis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacteriophage, Biocontrol, chicken products, Staphylococcus aureus, Thyme essential oil

نویسندگان مقاله K. Abdallah |
Department of Food Control, Faculty of Veterinary Medicine, Zagazig University, 44511, Zagazig, Egypt (current address)

A. Tharwat |
Department of Food Control, Faculty of Veterinary Medicine, Zagazig University, 44511, Zagazig, Egypt (current address)

R. Gharieb |
Zoonoses department, faculty of veterinary medicine, zagazig university, zagazig, Egypt


نشانی اینترنتی https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_5904_9935a7e9da184ec3ca251069c11b582a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات