|
، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۷۶-۸۰
|
|
|
عنوان فارسی |
.ارائه یک روش کشت جدید و تخصصی برای بازیابی هلیکوباکتر پولوروم از گوشت مرغ |
|
چکیده فارسی مقاله |
پیشینه: هلیکوباکتر پولوروم از جمله باکتریهایی است که از گوشت خام مرغ جدا سازی میگردد. هدف: این مطالعه با هدف ارائه یک روش کشت جدید (پروتکل B) برای بازیابی هلیکوباکتر پولوروم از گوشت مرغ با افزودن برخی تغییرات به روش کشت سنتی (پروتکل A) و در نتیجه مقایسه حساسیت، ویژگی و دقت این روشها با آزمون واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) انجام گردید. روش کار: 400 نمونه گوشت مرغ از بازارهای مختلف خرده فروشی و سوپرمارکتها جمع آوری و هر نمونه توسط پروتکل A، پروتکل B و آزمون PCR پردازش شد. نتایج: از 400 نمونه، 77 (25/19%) و 163 (75/40%) نمونه به ترتیب با استفاده از پروتکل A و پروتکل B از نظر کشت مثبت بودند. با استفاده از آزمون PCR به عنوان استاندارد طلایی نیز، 196 نمونه (49%) به عنوان هلیکوباکتر پولوروم شناسایی شدند. ویژگی برای هر دو پروتکل 100% تعیین شد در حالی که حساسیت پروتکل B و پروتکل A به ترتیب 83% و 39% تخمین زده شد. همچنین، دقت بالاتر و پایینتر به ترتیب مربوط به پروتکل B (92%) و پروتکل A (70%) بود. نتیجهگیری: روش طراحی شده در این پژوهش میتواند یک روش مناسب، تقریبا حساس، اختصاصی و دقیق برای بازیابی هلیکوباکتر پولوروم از گوشت مرغ فراهم کند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Development of a novel and specialized cultivation method for isolating Helicobacter pullorum from chicken meat |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: It has become established that Helicobacter pullorum could be isolated from raw chicken meat. Aims: This study was aimed to develop a novel culture method (protocol B) to isolate H. pullorum from chicken meat by adding some modifications to the traditional culture method (protocol A), and as a consequence to compare their sensitivity, specificity, and the accuracy of these methods with polymerase chain reaction (PCR) test. Methods: 400 chicken meat samples were collected from various retail markets and supermarkets. Each sample was processed by protocol A, protocol B, and PCR test. Results: Out of 400 samples, 77 (19.25%), and 163 (40.75%) were culture-positive by protocol A and protocol B, respectively. Using PCR test as a gold standard, 196 (49%) samples were identified as H. pullorum. The specificity for both protocols was determined 100%, while the sensitivity of protocol B and protocol A was assessed 83% and 39%, respectively. Also, the higher and lower accuracy belonged to protocol B (92%) and protocol A (70%), respectively. Conclusion: The methodology designed herein can provide a suitable, approximately sensitive, specific, and accurate method to cultivate H. pullorum from chicken meat. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Culture method, Helicobacter pullorum, PCR, Sensitivity, Specificity |
|
نویسندگان مقاله |
H. Akhlaghi | DVM Student, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
S. H. Emadi Chashmi | Department of Clinical Science, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
A. Jebelli Javan | Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvr.shirazu.ac.ir/article_5949_74e3f13b5a442469b39171dd2a77df79.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|