|
|
، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۲۶۴-۲۸۷
|
|
|
| عنوان فارسی |
کرونوباکتر ساکازاکی: یک باکتری پاتوژنیک منتقله از طریق مواد غذایی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و بستری |
|
| چکیده فارسی مقاله |
اهداف: کرونوباکتر ساکازاکی (CS) عضوی از خانواده انتروباکتریاسه است و یک باسیل از نظر ژنتیکی ناهمگن، متحرک و گرممنفی است. این باکتری یک پاتوژن منتقله از طریق غذا و مرتبط با بلعیدن شیرخشک است که میتواند باعث سپسیس نوزادان، انتروکولیت نکروزانکننده و مننژیت شود. این بررسی روی جدیدترین اطلاعات در مورد ویژگی باکتریایی کرونوباکتر ساکازاکی و عفونتهای انسانی ناشی از این باکتری بیماریزا متمرکز شده است. مواد و روش ها: ما در پایگاه دادههای پزشکی مانند اسکوپوس، پابمد، آیاسآی، وب آو ساینس و سایر وبسایتها جستوجو کردیم. یافته ها: کرونوباکتر ساکازاکی به عنوان یک خطر میکروبی در زنجیره غذایی نوزادان، همراه با مرگومیر بالایی در نوزادان است. کمیسیون مشخصات میکروبیولوژیکی مواد غذایی، کرونوباکتر ساکازاکی را به عنوان باکتری خطرناک شدید برای افراد محدود، مدتزمان طولانی، عوارض مزمن قابل توجه یا تهدیدکننده زندگی طبقهبندی کرده است. اگرچه میزان بروز عفونت کرونوباکتر ساکازاکی کم است، اما پیشآگهی بیماری ضعیف است و عفونت، با مرگومیر قابل توجهی همراه است. محصولات شیرخشک (PIF) آلوده به کرونوباکتر ساکازاکی از نظر اپیدمیولوژیک با چندین مورد بالینی مرتبط شدهاند. نوزادان نارس و کموزن و بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) بیشتر از نوزادان بزرگتر در معرض خطر عفونت قرار دارند. نتیجه گیری: ما تمرکز بر راهکارهای پیشگیرانه ساده مانند ارتقای تغذیه با شیر مادر، درج هشدار روی بستههای شیرخشک مبنی بر آلودگی آنها به کرونوباکتر ساکازاکی و پرهیز از عمل گرم شدن مجدد شیرخشک را توصیه میکنیم.در بزرگسالان باید از مصرف محصولات لبنیاتی بازسازیشده در جمعیت سرکوبشده سیستم ایمنی خودداری شود. اقدامات احتیاطی پیشگیریکننده مناسب باید در تنظیمات NICU و ICU رعایت شود، جایی که شیوع عفونت ممکن است بیشتر باشد. |
|
| کلیدواژههای فارسی مقاله |
پاتوژن منتقله از غذا، کرونوباکتر ساکازاکی، نوزادان، بیماران بستری، عفونتها، راهکارهای پیشگیری |
|
| عنوان انگلیسی |
Cronobacter Sakazakii: A Foodborne Pathogenic Bacterium in Immunocompromised and Hospitalized Patients |
|
| چکیده انگلیسی مقاله |
Aims: Cronobacter sakazakii (CS) is a member of the Enterobacteriaceae family. It is a genomically heterogeneous, motile, Gram-negative bacillus. It is also an emergent foodborne pathogen associated with the ingestion of infant formula milk that can cause neonatal sepsis, necrotizing enterocolitis, and meningitis. This review is focused on the newest information about the bacterial characteristics of C. sakazakii and human infections causing by this pathogenic bacterium. Methods & Materials: We searched medical databases such as ISI Web of Science, PubMed, Scopus, and other websites. Findings: Cronobacter sakazakii acts as a microbiological hazard in the infant food chain, with historic high mortality in neonates. The International Commission for Microbiological Specifications for Foods has categorized C. sakazakii as a severe hazard bacterium for some individuals, with long duration, substantial chronic sequelae, or life-threatening complications. Although the incidence of C. sakazakii infection is low, the prognosis of the disease is poor, and infection is associated with significant morbidity and mortality. Powdered Infant Formula (PIF) milk products contaminated with C. sakazakii have been epidemiologically linked to several clinical cases. Premature infants, low-birth-weight ones, and patients hospitalized in the Neonatal Intensive Care Units (NICUs) are more at infection risk than older infants. Conclusion: We recommend focusing on simple preventative strategies such as the promotion of breast milk feeding, the inclusion of warnings on the powder infant formula packages that may be contaminated with C. sakazakii, and abstinence from the practice of re-warming of reconstituted formula. Reconstituted dairy products should be avoided in adult immunosuppressed populations. Appropriate barrier precautions should be observed in NICU and intensive care unit settings, where the spread of infection may be more prevalent. |
|
| کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Foodborne pathogen, Cronobacter sakazakii, Neonates, Hospitalized patients, Infections, Prevention strategies |
|
| نویسندگان مقاله |
جلال مردانه | Jalal Mardaneh Department of Microbiology, Infectious Diseases Research Center, School of Medicine, Gonabad University of Medical Sciences, Gonabad, Iran. گروه میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی گناباد، گناباد، ایران.
|
|
| نشانی اینترنتی |
http://imtj.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1402-4&slc_lang=en&sid=1 |
| فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
| کد مقاله (doi) |
|
| زبان مقاله منتشر شده |
en |
| موضوعات مقاله منتشر شده |
پزشکی آزمایشگاهی |
| نوع مقاله منتشر شده |
مروری |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|