، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۵۱۸-۵۲۷

عنوان فارسی بررسی و مقایسه میزان فعالیت آنت یاکسیدانتی پل یفن لهای قابل استخراج و غیر قابل استخراج پوست میوه نارنج
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف در طول قرن گذشته، تحقیقات در مورد پل یفن لهای غذایی تحول عظیمی داشته است. اکثر مطالعات انجا مشده برروی قسم تهای قابل استخراج متمرکز شده. با این حال یک بخش مهم از آ نها به دلیل اینکه در باق یمانده استخراج قرار گرفت هاند)پل یفن لهای غیر قابل استخراج(، نادیده گرفته م یشوند. در این مطالعه به بررسی و مقایسه فعالیت آنت یاکسیدانتی پل یفن لهای قابلاستخراج و غیر قابل استخراج پوست میوه نارنج که به ترتیب با حلال آبی-آلی و هیدرولیز اسیدی استخراج شد هاند، پرداخته م یشود.روش بررسی فعالیت آنت یاکسیدانتی با چهار آزمون مهار رادیکال DPPH، ABTS ،FRAP و شلا تکنندگی آهن ارزیابی شد. میزانترکیبات پل یفنلی، فلاونوئیدی، پروآنتوسیانیدی نهای الیگومریک و فلاوانو نها به ترتیب با روش فولین سیکالتو، کلرید آلومینیوم و دستگاهاسپکتروفتومتر UV-visible تعیین مقدار شدند. همچنین میزان اثرات ضد لیپید پراکسیداسیون کبد موش صحرایی انداز هگیری شد.یافت هها نتایج تس تهای آنت یاکسیدانتی نشان داد که در پوست نارنج عصاره پل یفنلی غیر قابل استخراج که با حلال متانول/سولفوریکاسید استخراج شده است، بیشترین میزان فعالیت آنت یاکسیدانتی را دارد که م یتواند به دلیل بالا بودن ترکیبات پل یفنلی در این عصارهنسبت به عصار ههای دیگر باشد.نتیج هگیری همه عصار هها دارای فعالیت آنت یاکسیدانتی نسبتاً مناسبی هستند و م یتوانند به عنوان یک منبع بالقوه طبیعی در صنایعغذایی و دارویی پیشنهاد شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نارنج، پل یفنل قابل استخراج، پل یفنل غیر قابل استخراج، مهارکنندگی رادیکال، ABTS+DPPH،

عنوان انگلیسی Evaluation and Comparison of the Antioxidant Activity of Extractable Polyphenols and Non-extractable Polyphenols of Sour Orange Peel
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives Research on food polyphenols has experienced a huge development during thelast century. Most studies on polyphenolic compounds have focused on extractable polyphenols (EPP). However,an important polyphenolic fraction is ignored (Non-Extractable polyphenols (NEPP)) because they aretrapped in the corresponding extraction residues. In this study, the antioxidant EPP and NEPP of sour orangepeel, extracted by aqueous solvent and acid hydrolysis (with two different solvent systems) respectively, areevaluated and compared.Methods Antioxidant activity was evaluated by four tests of radical inhibition of 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl(DPPH), 2, 2-azino-bis (3-ethylbenzthiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS), ferric reducing antioxidant power (FRAP)and iron chelating. The amount of polyphenolic compounds, flavonoids, oligomeric proanthocyanidins, andflavanones were respectively determined by folin-ciocalteu, Aluminium chloride (AlCl3) and Ultraviolet–visiblespectroscopy (UV-visible). Also, the anti-lipid peroxidation effect in rat liver was measured.Results The results of antioxidant analysis showed that NEPP with methanol/Sulfuric Acid Solvent had thehighest level of antioxidant activity in sour orange peel. It can be due to the high polyphenolic compounds inthis extraction compared to the others.Conclusion All extracts had antioxidant activity and can be suggested as a potential natural source in food andpharmaceutical industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله نارنج, پل یفنل قابل استخراج, پل یفنل غیر قابل استخراج, مهارکنندگی رادیکال, ABTS+DPPH

نویسندگان مقاله زهرا رضایی |
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

امیر سیاهپوش |
گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی https://jsmj.ajums.ac.ir/article_142734_2940ab81efd9f1cdee9c2c5046744c7a.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات