|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۰، شماره ۱۱، صفحات ۹-۱۶
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر ۴ هفته مصرف عصاره کتان بر غلظت سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز و پروتئین واکنشگر-C |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: مصرف امگا-3، تأثیرات گوناگونی بر بدن میگذارد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر 4 هفته مصرف عصاره کتان بر غلظت سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و پروتئین واکنشگر -C (CRP) انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه دو سویه کور، 24 دانشجوی مرد (با میانگین سنی 98/1±21/23) بهصورت تصادفی به دو گروه دریافتکننده عصاره کتان (12 نفر) و دارونما (12 نفر) تقسیم شدند. پس از 4 هفته مصرف عصاره کتان، غلظت BDNF و CRP سرم در حالت ناشتا اندازهگیری شد. غلظت BDNF سرم با استفاده از کیت آزمایشگاهی، روش ELISA و غلظت CRP سرم با استفاده از کیت آزمایشگاهی و روش ایمونوتوربیدیمتری اندازهگیری شد. دادهها به کمک آزمون تیتست آنالیز شدند. سطح معنیداری، 05/0p< در نظر گرفته شد. یافتهها: سطوح سرمی BDNF، پس از 4 هفته مصرف عصاره کتان در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنیداری داشت (001/0=p)، اما تغییر معنیداری در غلظت سرمی CRP مشاهده نشد (591/0=p). نتیجهگیری: بهنظر میرسد مصرف عصاره کتان میتواند از طریق افزایش BDNF، برای گسترش فواید شناختی و عملکردی مغز مفید باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of 4 Weeks of Flaxseed Extract Supplementation on Serum Concentration of Brain-Derived Neurotrophic Factor and C-Reactive Protein |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Omega-3 Supplementation has different effects on the body. Terefore, this study was carried out with the aim of investigating the effect of 4 weeks of flaxseed extract supplementation on serum concentrations of Brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and C-reactive protein (CRP). Methods: In this double-blind study, 24 male students (mean age, 23.21±1.98) were randomly divided into two groups, including flaxseed extract (n=12) and placebo (n=12). After 4 weeks of supplementation with flaxseed extract, serum levels of BDNF and CRP was measured in fasting state. BDNF level was measured using an enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) kit, and CRP level was measured using an immunoturbidimetric assay kit. Data were analyzed using t-test. The level of significance was set at p< 0.05. Results: After four weeks of supplementation with flaxseed extract the mean serum level of BDNF significantly increased (p< 0.001), but no significant change was observed in the serum level of CRP (p< 0.591). Conclusion: It seems that supplementation with flaxseed extract through increasing BDNF level is useful for the improvement of cognitive and functional benefits of the brain. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
حسین نظری | hosein nazari university of mazandaran دانشگاه مازندران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
عیسی طهماسب پور | eisa tahmasbpoor baqiyatallah university of medical sciences دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)
ضیای فلاح محمدی | zia fallah mohammadi university of mazandaran دانشگاه مازندران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه مازندران (Mazandaran university)
قاسم محمدپور | ghsem mohammadpoor islamic azad university دانشگاه آزاد اسلامی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
شمس الدین رحیمی زاده | shamseddin rahimizadeh shiraz university دانشگاه شیراز سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-57-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-317166.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|