مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۰، شماره ۱۱، صفحات ۳۴-۴۱

عنوان فارسی سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز Gelidiella acerosa سواحل چابهار
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: آنتی‌اکسیدان‌ها، مهارکننده رادیکال‌های آزاد و محافظ بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیوا هستند. امروزه، جلبک‌های دریایی در تحقیقات مربوط به آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی مورد توجه می‌باشند. در مطالعه حاضر خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز Geilidiella acerosa بررسی گردید. روش بررسی: خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبکی به‌وسیله سه روش مهار رادیکال DPPH، قدرت کاهشی و فعالیت کلاته‌کنندگی فلزات با استفاده از حلال متانول، کلروفرم، اتیل استات و ان‌- هگزان مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها به کمک آزمون واریانس یک‌طرفه آنالیز شدند. یافته‌ها: بالاترین درصد مهار رادیکال DPPH مربوط به غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر عصاره ان- ‌هگزان با 3/6± 7/71% و ارزش 50IC (7/1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر) بود. در روش سنجش قدرت کاهشی، غلظت 1 میلی‌گرم برمیلی‌لیتر عصاره اتیل استات (0/0±6/0)، بالاتر از سایر عصاره‌ها بود. فعالیت کلاته‌کنندگی عصاره متانولی در همه غلظت‌ها، بالاترین درصد را داشت و در هر سه روش غلظت عصاره، توانایی مهار و جذب رادیکال‌ها، رابطه مستقیمی داشت. نتیجه‌گیری: براساس نتایج به‌دست‌آمده، خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک، کارآمد بوده و می‌تواند مبنایی برای انجام مطالعات بعدی، به‌منظور دستیابی به مواد دارویی جدید برای درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله سرطان باشد. همچنین پس از انجام مطالعات کلینیکی و پیش‌کلینیکی می‌توان از عصاره آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رادیکال های آزاد، آنتی اکسیدان ها، جلبک قرمز

عنوان انگلیسی Assessment of Antioxidant Properties of Red Seaweed Gelidiella acerosa of Chabahar Coastal Waters, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Antioxidants are free radical scavengers and protect the body against oxidative damages. Today, seaweeds have attracted attention in researches on natural antioxidants. In the present study, antioxidant properties of red algae Gelidiella acerosa, were investigated. Methods: Antioxidant properties of seaweed extract were investigated by three methods of DPPH free radical scavenging, reduction power, and metal chelating activity using methanol, chloroform, ethyl acetate and n-hexane solvents. Data analysis was carried out using one-way ANOVA. Results: The highest percentage of DPPH radical scavenging was for 1 mg/ml concentration of n-hexane extract with 71.7±6.1% and IC50 value (1.7mg/ml). In reduction power assay, the concentration of 1mg/ml of ethyl acetate extract (0.6±0.0) was higher than other extracts. Metal chelating activity of methanol had the highest percentage in all concentrations, and in all three method, there was a direct relationship between extract concentration, radical inhibition power, and radical absorption. Conclusion: Based on the obtained results, the antioxidant properties of seaweed was efficient and can be the basis for further studies to find new pharmaceutical compounds for the treatment of many diseases, such as cancer. Also, after preclinical and clinical studies, the extract can be used in food and pharmaceutical industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Free radicals, Antioxidants, Rhodophyta

نویسندگان مقاله مصطفی غفاری | mostaffa ghaffari
chabahar
چابهار

علی طاهری | ali taheri
chabahar
چابهار

زینب باوی | zeinab bavi
chabahar
چابهار

فریبرز سهیلی خورنه | fariborz soheili khorneh
chabahar
چابهار


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-301-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/70/article-70-317169.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ایمونولوژی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات