|
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۹-۱۲۳
|
|
|
عنوان فارسی |
ردیابی کمّی بقایای اکسی تتراسایکلین و تتراسایکلین در شیرهای پاستوریزه مصرفی شهر تهران در طول سال ۱۳۹۰ |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینـه مطالعه: تتراسایکلینها آنتی بیوتیکهای وسیع الطیفی هستند و به طور گسترده در دامپزشکی مصرف میشوند. حضور بقایای تتراسایکلینها در شیر یک نگرانی بهداشت عمومی در سراسر جهان به شمار می رود. هدف: بررسی میزان بقایای تتراسایکلین ها در شیر های پـاستـوریـزه مصرفی شهر تهران در ماههای مختلف سال 1390. روش کار: 432 نمونه شیر از محصولات 12 شرکت عمده تولید کننده شیر پاستوریزه شهر تهران (3نمونه شیر از هر شرکت و در مجموع هرماه 36 نمونه) از فروشگاههای محلی خریداری و تا زمان آنالیز در فریزر oC20– نگهداری شد. بقایای اکسی تتراسایکلین و تتراسایکلین از طریق یک روش استخراج مایع– مایع از نمونه های شیر جدا شد و با استفاده از سیستم کروماتوگرافی مایع با کارکرد عالی تعیین مقدار گردید. شرایط کروماتوگرافی شامل فاز متحرک، بافر اسید اگزالیک – استونیتریل (20 :80)، میزان جریان mL/min1 و با دتکتور UV در طول موج nm 355 ردیابی گردید. نتایج: میزان تتراسایکلینها در اکثر نمونهها کمتر از میزان حد مجاز ( ppb 100) بود و تنها در 7 نمونه شیر (62/1)% مجموع بقایای تتراسایکلین و اکسی تتراسایکلین بالاتر از حد مجاز به دست آمد. در نمونههای اخیر، میانه مجموع بقایای تتراسایکلین ها برابر با ppb 625 و با دامنه 274 تا ppb 1270 بود. نتیجه گیری نهایی: باتوجه به حضور بقایای تتراسایکلین در تعدادی از نمونههای شیر مصرفی در مقادیر بالاتراز حد مجاز نیاز به مطالعه گسترده تر و نظارت بیشتر مسئولین بهداشتی در این زمینه احساس می شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
A trace analysis of oxytetracycline and tetracycline residues in pasteurized milk supplied in Tehran: a one-year study (April 2011-March 2012) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Tetracyclines (TCs) are broad-spectrum antibiotics that are widely used in veterinary medicine. The presence of TCs residues in milk is a public health concern all over the world. OBJECTIVES:This study aimed to determine TCs residuals in pasteurized milk marketed by some dairy companies in Tehran from April 2011 to March 2012. METHODS: 432 pasteurized milk samples were purchased from supermarkets supplying the milk products of 12 major dairy companies in Tehran (3 samples from each company every month), and they were stored at -20 0C until analysis. Oxytetracycline (OTC) and Tetracycline (TC) residues in each sample were extracted by a liquid - liquid phase procedure and quantitated using a high performance liquid chromatographic (HPLC) method. Chromatographic conditions included a mobile phase as oxalic acid buffer- acetonitril (80: 20) with a flow rate of 1mL/min and UVdetection at 355 nm. RESULTS: TCs residuals in most milk samples were lower than 100 ppb, maximum residue level (MRL); however, in seven samples (1.62%) the total residues of OTC and TC were more than MRL. In the latter milk samples, the median total TCs residue was 625 ppb, ranging between 274 and 1270 ppb. CONCLUSIONS: Because of the presence of TC residues above the MRL level in a limited number of milk samples, it is concluded that more studies and supervision of health authorities are needed in this field. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
HPLC,Milk,residue,tetracyclines |
|
نویسندگان مقاله |
Ali Rasooli | Department of Pharmacology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
Zahra Amani | Department of Pharmacology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
Alireza Bahonar | Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran,
Tehran, Iran
Gholamreza Shams | Department of Pharmacology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
Zohreh Abdolmaki | Department of Pharmacology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_51409_a1523bbae6299445848b0064e9c913e6.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|