، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۹۵-۱۰۱

عنوان فارسی سودمندی نسبی متیونین گیاهی در مقایسه با ‌-Dlمتیونین بر پایه عملکرد رشد و پاسخ‌های لاشه جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: درجه‌ای که مقدار ماده مغذی هضم شده جذب می‌شود و در دسترس بدن قرار می‌گیرد زیست فراهمی نامیده می‌شود. هدف:‌ ‌سودمندی نسبی متیونین گیاهی در مقایسه با ‌DL‌– متیونین در این آزمایش بررسی شد. روش کار: آنالیز رگرسیون نمایی برای تخمین زیست فراهمی متیونین گیاهی بر پایه افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به کار گرفته شد. ‌DL‌– متیونین و متیونین گیاهی به ترتیب در 3 و 4 سطح به جیره پایه در دوره آغازین، رشد و پایانی اضافه شدند به طوری که نیازهای مواد مغذی و انرژی بجز نیاز متیونین+سیستئین را تامین کردند. نتایج: ‌در 42 روزگی آزمایش، رشد جوجه‌های گوشتی، بدون در نظر گرفتن نوع منبع متیونین، نسبت به جوجه‌های تغذیه شده با جیـره پـایـه بـه طـور معنـی‌داری افـزایـش یـافت (05/0<‌‌.)p خصوصیات لاشه پاسخ معنی‌داری به سطوح افزودنی متیونین نشان ندادند. نتیجـه‌گیری‌نهایی:  آنالیز رگرسیون نشان داد که متیونین گیاهی 52( %برای افزایش وزن)، 72( %برای خوراک مصرفی) و 77( %برای ضریب تبدیل غذایی D‏L )‌– متیونین سودمندی دارد. متیونین گیاهی می‌تواند به عنوان یک منبع طبیعی از متیونین در صنعت طیور به کار گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relative effectiveness of herbal methionine compared to DLmethionine on growth, performance and carcass responses basis in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: The degree to which the amount of an
ingested nutrient is absorbed and available to the body is called
bioavailability. OBJECTIVES: Relative effectiveness of herbal
methionine (H-Met®) compared to DL-methionine (DL-Met)
was investigated in this experiment. METHODS: Exponential
regression analysis was used to determine bioefficacy of H-Met®
based on body weight gain, feed intake and feed conversion. DLMet
and H-Met® were added to a basal diet in 3 and 4 levels,
respectively, in starter, grower and finisher periods. Therefore,
that met the nutrient and energy requirements of broiler chickens,
with the exception of Met+Cys. RESULTS: In the 42-d trial,
broilers growth increased significantly (p<0.05), relative to
those broilers fed basal diet, regardless of Met sources. Carcass
characteristics did not respond significantly to the supplemental
Met. CONCLUSIONS: Regression analysis revealed that H-Met®
was 52% (body weight gain), 72% (feed intake) and 77% (feed
conversion ratio) as efficacious as DL-Met. H-Met® can be
administered as a new and a natural source of Met in poultry
industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله herbal methionine,broiler,Carcass,bioefficacy

نویسندگان مقاله Sheila Hadinia |
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran

Mahmood Shivazad |
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran

Hossein Moravej |
Associate Professor of poultry nutritionDepartment of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran

Majid Alahyari-Shahrasb |
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_35062_3a2b45bfaf8aa56311ec42d106344d73.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات