مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۹، شماره ۱۱، صفحات ۶۰-۶۸

عنوان فارسی بررسی خصوصیت آنتی‌اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: امروزه، استرس اکسیداتیو که منجر به تغییر کیفیت ماده غذایی و بروز بیماری‌های مختلف مانند سرطان یا گستره‌ای از بیماری‌های دیگر در بدن انسان می‌شود مورد توجه است. در این مطالعه خواص آنتی‌اکسیدانی و پروفیل اسیدآمینه محصولات تولیدی بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه، پروتئین آبکافت صدف اویستر(Saccostrea cucullata) با استفاده از آنزیم‌های پاپائین و تریپسین تولید شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی محصول با آزمون‌های فعالیت مهار رادیکال آزاد (DPPH)، فعالیت کلاته‌کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن در دو غلظت 5/0 و 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر پروتئین بررسی گردید. همچنین ترکیب اسیدآمینه محصولات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع فاز بالا، سنجش و شاخص شیمیایی محاسبه شد. یافته‌ها: بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال DPPH، فعالیت کلاته‌کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن برای محصول پاپایین به ترتیب 31/0±66/67%، 12/0±34/88% و 12/0±99/0 و برای محصول آنزیم تریپسین به ترتیب 22/0±17/52%، 09/0±11/77 % و 02/0±65/0برآورد شد. بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی در 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر دیده شد (05/0>p). بیشترین میزان اسیدهای آمینه ضروری شامل: هیستیدین، لیزین، لوسین و متیونین بود. شاخص شیمیایی برای اسیدهای آمینه هیستیدین، لیزین و متیونین، بالاتر از 1 و بقیه اسیدهای آمینه ضروری، کمتر از یک تعیین گردید. نتیجه‌گیری: پروتئین آبکافت تولیدشده از صدف اویستر با آنزیم پاپائین، سپس تریپسین، قدرت آنتی‌اکسیدانی خوبی نشان می‌دهد که ترکیب اسیدهای آمینه آبگریز مناسب در این مسئله دخیل است. محصولات تولیدی در صورت کارآزمایی بالینی می‌تواند جهت صادرات دارویی به کار رود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین آبکافت، آنتی‌اکسیدان، پاپائین، تریپسین، آمینو‌اسیدها

عنوان انگلیسی A Study of Antioxidant Properties of Two Types of Protein Hydrolysate Produced by Oyster
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Todays, oxidative stress that leads to change in the quality of food and incidence of various diseases, such as cancer and other diseases in the human body, has drawn attention. In this study, antioxidant effects and profile of amino acid composition of products were investigated. Methods: In this study, protein hydrolysate was produced from oyster (Saccostrea cucullata) by papain and trypsin enzymes. The antioxidant activity of the product was measured using free radical scavenging activity (DPPH), chelating activity, and iron reduction activity in two different concentrations of 0.5 and 1 mg/ml protein. Also, the amino acid composition of the products was assessed by high-performance liquid chromatography, and the chemical score was calculated. Results: The highest DPPH free radical scavenging activity, chelating activity, and iron reduction power for papain products were respectively determined to be 67.66±0.31%, 88.34±0.12%, and 0.99±0.12 and for trypsin products were estimated 52.17±0.22%, 77.11±0.09%, and 0.65±0.02, respectively. The highest antioxidant activity was seen in the concentration of 1mg/ml (p< 0.05). The highest percentage of the essential amino acids was for histidine, lysine, leucine, and methionine. The chemical index for histidine, lysine, and methionine was above 1 and for the other essential amino acids was determined below one. Conclusion: According to the findings of this study, the protein hydrolysate produced from oyster by the papain and then trypsin enzymes, showed a good antioxidant activity, in which the appropriate hydrophobic amino acid composition involves. The products could be used for pharmaceutical exports after clinical trial.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی طاهری | ali taheri
chabahar maritime university, chabahar
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار (Chabahar university)

امین اوجی فرد | amin ojifard
persian gulf university bushehr
دانشگاه خلیج فارس بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خلیج فارس بوشهر (Khalij fars university)

سمیرا جلالی نژاد | samira jalalinezhad
shahid beheshti university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

بهنام ع مظفری | mozaffari behnam
shiraz university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-13&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داخلی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات