مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۹، شماره ۱۱، صفحات ۶۹-۷۵

عنوان فارسی بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از محتویات و پوسته تخم‌مرغ‌های صنعتی در شهر قم
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: تخم‌مرغ به‌صورت مستقیم در سلامت تغذیه‌ای خانواده تأثیر می‌گذارد. مهم‌ترین آلودگی‌های این محصول، حضور باکتری‌های پاتوژن می‌باشد. این تحقیق با هدف ارزیابی میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های سالمونلا، اشرشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس انجام شد. روش بررسی: پس از انجام مراحل کشت و جداسازی، باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سالمونلا از پوسته و محتویات تخم‌مرغ‌ جدا شدند. سپس تعیین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن آگار انجام شد. یافته‌‌ها: در این مطالعه، 22% از نمونه‌های سطح تخم‌مرغ‌ها به استافیلوکوک اورئوس، 4% به اشرشیاکلی و 5% به سالمونلا آلوده بودند، همچنین 2% از نمونه‌های محتویات به استافیلوکوک اورئوس، 1% به اشرشیاکلی و 1% به سالمونلا آلوده بود. در بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از محتویات، بیشترین میزان مقاومت استافیلوکوک اورئوس به آمپی‌سیلین، جنتامایسین و در باکتری اشرشیاکلی به آمپی‌سیلین، کلیندامایسین و پنی‌سیلین بود. باکتری سالمونلا به‌طورکامل در برابر تمامی‌آنتی‌بیوتیک‌های مورد استفاده مقاومت نشان داد. در بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده از سطح، در باکتری استافیلوکوک اورئوس، بیشترین مقاومت به کلیندامایسین و پنی‌سیلین و در اشرشیاکلی به آمپی‌سیلین، سفوتاکسیم و پیپراسیلین بود. باکتری سالمونلا، میانگین مقاومتی بسیار بالایی نسبت به تمامی‌دیسک‌های مورد استفاده نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد عدم توجه به نکات لازم در هنگام نگهداری و مصرف تخم‌مرغ می‌تواند منجر به انتقال باکتری‌های پاتوژن گردد. همچنین با توجه به مقاومت بالای آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده می‌بایست از مصرف بی‌رویه و ناآگاهانه آنتی‌بیوتیک در جیره غذایی مرغ‌ها که می‌تواند منجر به ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی گردد، جلوگیری به عمل آید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation of Antibiotic Resistance in Bacteria Isolated from the Contents and Shell of Industrial Eggs in Qom City, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Egg directly affects family nutrition health. The main contaminants of this product is presence of pathogenic bacteria. The purpose of this study was to evaluate the antibiotic resistance of Salmonella, Escherichia coli, and Staphylococcus aureus. Methods: After culturing and isolation processes, S. aureus, E. coli, and Salmonella bacteria were isolated from contents and shell of eggs. Then, antibiotic resistance was determined by agar disk diffusion method. Results: In this study, 22% of the egg shell samples were infected with S. aureus, 4% with E. coli, and 5% with Salmonella, also, 2% of contents samples were infected with S. aureus, 1% with E. coli, and 1% with Salmonella. In evaluation of antibiotic resistance patterns of bacteria isolated from content, the highest resistance in S. aureus was to ampicillin and gentamicin and in E. coli isolates was to ampicillin, clindamycin, and penicillin. Salmonella isolates showed resistance to all the antibiotics used. In evaluation of antibiotic resistance patterns of bacteria isolated from shell, S. aureus isolates showed the highest resistance to clindamycin, and penicillin, in E. coli it was to ampicillin, cefotaxime, and piperacillin. Salmonella isolates had a very high mean resistance to all the disks used. Conclusion: The results of this study indicated that lack of attention to important points in the use and storage of egg can lead to the transmission of pathogenic bacteria. Also, due to the high antibiotic resistance of isolated bacteria, excessive and unconscious use of antibiotics in chickens’ diet, which increases antibiotic resistance, must be prevented.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رحیم پیرحاجاتی مهابادd | rahim pirhajati mahabadi
qom university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

مریم طبیبی | maryam tabibi
qom university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

سمانه یعقوبی | samaneh yaghoubi
qom university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

فاطمه بختیاری زاده | fatemeh bakhtiarizadeh
qom university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

نجمه سادات موسوی | najme sadat mousavi
qom university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-24-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داخلی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات