مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۹، شماره ۹، صفحات ۱۹-۲۵

عنوان فارسی تأثیر پیش‌تغذیه عصاره زیره سبز بر ادم مغزی حاصل از سکته مغزی در مدل جانوری رت
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: ایسکمی ‌مغزی به قطع یا کاهش جریان خون در مغز و یا قسمت‌های دیگری از مغز اطلاق می‌‌شود. حدود 80% سکته‌های مغزی از نوع ایسکمی‌می‌باشد. زیره سبز ( Cuminum cyminum L ) از خانواده چتریان حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی تانن و کومین آلدئید است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر عصاره زیره سبز برکاهش ادم مغزی حاصل از سکته مغزی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 5 گروه 6 تایی رت نر استفاده شد.گروه‌ها شامل گروه شم، کنترل و 3 گروه آزمایشی بود که به ترتیب دوز‌های 25، 50 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره زیره سبز را به‌صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت کردند.در گروه شم القای ایسکمی‌صورت نگرفت و به گروه کنترل آب مقطر داده شد. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ، حیوانات گروه‌های آزمایشی و کنترل تحت جراحی MCAO جهت اندازه‌گیری میزان ادم مغزی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک‌طرفه تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0>p در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در این مطالعه بین میزان ادم مغزی در گروه دریافت‌کننده عصاره (دوز 100 میلی‌گرم) نسبت به گروه کنترل و بین دو نیمکره در گروه کنترل و گروه‌های دریافت‌کننده عصاره با دوز 25 و 50 میلی‌گرم، تفاوت معنی‌داری وجود داشت، ولی در گروه دریافت‌کننده عصاره با دوز 100میلی‌گرم، تفاوت معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، پیش‌تیمار با عصاره خوراکی زیره سبز (دوز100 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) می‌تواند ادم مغزی حاصل از سکته مغزی را کاهش دهد و باعث القای حفاظت عصبی گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سکته مغزی، زیره سبز، ادم مغزی،موش‌ها،

عنوان انگلیسی The Effect of Pre-feeding of Cuminum cyminum Extract on Brain Edema Caused by Stroke in Rat Animal Model
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Cerebral ischemia refers to an interruption or reduction of blood flow to the brain or other parts of the nervous system. About 80% of strokes are of ischemic type. Cumin ( Cuminum cyminum L. ) belongs to Apiaceae family containing tannin and cumin aldehyde, which are strong antioxidants. The purpose of this study was to determine the effect of cumin on reducing cerebral edema caused by stroke. Methods: In this experimental study, 5 groups of 6 male rats were used. The Groups included sham, control, and 3 experimental groups that were orally received cumin extract at doses of 25, 50, and 100mg/kg bw for 30 days. In the sham group, induction of cerebral ischemia was not performed. The control group received distilled water. 2 h after the last gavage, the animals of the control and experimental groups underwent surgical MCAO to measure brain edema. Data were analyzed using one-way analysis of variance. The significance level was considered to be p< 0.05. Results: In this study, there was a significant differences in cerebral edema in the group that received the extract compared to the control group, and in edema between the right and left hemispheres in the control groups compared to the groups that received the extract at doses of 25 and 50, but the difference was not significant in the group that received the extract at the dose of 100mg. Conclusion: According to the results of this study, pretreatment with Cuminum cyminum oral extract (dose, 100mg/kg bw) could reduce cerebral edema caused by ischemic stroke and induce neuroprotection.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Stroke,Cuminum,Brain edema,Rats

نویسندگان مقاله مهدیس منصوری | mahdis mansouri
islamic azad university, zanjan
دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)

مهدی رهنما | mehdi rahnema
islamic azad university, zanjan
دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)

محمدرضا بیگدلی | mohammad reza bigdeli
shahidbeheshti university
دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-16&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داخلی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات