مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۹، شماره ۸، صفحات ۲۱-۳۱

عنوان فارسی تأثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر شاخص‌های آنتروپومتریک و فشارخون افراد سالم: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: تأثیر عسل یا سرکه در اختلالات متابولیکی به‌طور جداگانه بررسی شده است. مخلوط این دو ماده به‌صورت سرکه انگبین در ترکیب با آب، از شربت‌های سنتی ایرانیان محسوب می‌شود. با توجه به خواص درمانی سرکه انگبین، تاکنون مطالعه‌ای در این زمینه صورت نگرفته است. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر فشار خون و شاخص‌های آنتروپومتریک در افراد سالم انجام شد. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی به‌صورت کنترل‌شده تصادفی و موازی، به مدت 4 هفته انجام شد. تعداد 72 نفر از داوطلبان غیرچاق سالم، انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 36 نفر) قرار گرفتند. از همه افراد خواسته شد رژیم غذایی طبیعی خود را حفظ کنند. گروه مداخله روزانه یک لیوان شربت سرکه انگبین را به‌عنوان میان‌وعده (عصرانه) دریافت می‌کرد (250 میلی‌لیتر شربت حاوی 7/21 گرم سرکه انگبین). ارزیابی فشار خون و شاخص‌های آنترومتریک، قبل و بعد از مداخله انجام شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی زوجی، مستقل و کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: در این مطالعه، شربت سرکه انگبین هیچ تأثیر معنی‌داری بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد شربت سرکه انگبین در دوز دریافتی، اثر معنی‌داری بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون ندارد. لذا انجام تحقیقات بیشتری برای تأیید و یا رد ادعای بی‌اثر بودن این شربت بر شاخص‌های تن‌سنجی و فشار خون ضروری می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Honey Vinegar Syrup on Anthropometric Indices and Blood Pressure in Healthy Subjects: A Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله Backgrounds and Objectives: The effect of honey or vinegar has been studied separately on metabolic abnormalities. The mixture of these two ingredients as honey vinegar, in combination with water, is one of the Iranian's traditional syrups. Considering the therapeutic effect of honey vinegar on blood pressure, no study has yet been carried out in this regard. The aim of this study was to assess the effect of the consumption of honey vinegar syrup on blood pressure and anthropometric indices in healthy individuals. Methods: This clinical trial was conducted as a randomized, controlled, and parallel study during a 4-week period. A total of 72 non-obese healthy volunteers were selected, and randomly assigned to two groups of intervention and control (36 subjects in each group). All subjects were asked to remain on their normal diet. The intervention group received daily a glass of honey vinegar syrup as snack (evening meal) (250ml syrup containing 21.7g honey vinegar). Assessment of blood pressure and anthropometric indices was performed before and after the intervention. Data were analyzed using paired t-, independent t-, and covariance statistical tests. The significance level was considered p< 0.05. Results: In this study, honey vinegar syrup had no significant effect on blood pressure and anthropometric indices. Conclusion: The results showed that honey vinegar syrup in the received doses, had no significant effect on anthropometric indices and blood pressure. Therefore, further researches are necessary to confirm or refute the claim of the ineffectiveness of this syrup on anthropometric indices and blood pressure.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیده معصومه درخشنده ریشهری | seyedeh masoumeh derakhshandeh rishehri
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مطهر حیدری بنی | motahar heidaribeni
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

آوات فیضی | avat feizi
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

هدیه رمضانی | hadieh ramezani
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

زهرا جمالی | zahra jamali
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمدحسن انتظاری | mohammad hassan entezari
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-22&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده داخلی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات