مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۹، شماره ۵، صفحات ۱۱-۲۲

عنوان فارسی بررسی پتانسیل پروبیوتیکی باکتری‌های اسید لاکتیک جداشده از کیمچی تولیدشده در ایران
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: پروبیوتیک‌ها به مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌هایی اطلاق می‌شود که وقتی به میزان مناسب در دستگاه گوارش وجود دارند می‌توانند تأثیرات مفیدی بر میزبان برجای بگذارند. با توجه به کاهش مصرف محصولات غذایی سنتی تخمیری که به موجب آن، امکان از دست دادن بسیاری از سویه‌های پروبیوتیک وجود دارد، جداسازی و شناسایی این باکتری‌ها از محصولات غذایی سنتی و سلامتی‌زا ضروری به‌نظر می‌رسد. کیمچی نوعی غذای تخمیری است که به‌نظر می‌آید دارای سویه‌های پروبیوتیکی باشد. در این پژوهش پتانسیل پروبیوتیکی سویه‌های جداشده از کیمچی بررسی شد. روش بررسی: جهت تعیین ویژگی‌‌های پروبیوتیکی جدایه‌های مذکور، آزمایشهای تأییدی شامل بررسی مقاومت به اسید (pH‌های مساوی 2، 3 و 7)، بررسی مقاومت به نمک‌های صفراوی (درصد 0، 2/0، 3/0، 5/0، 1 و 2%)، فعالیت ضدباکتریایی و در نهایت، بررسی مقاومت سویه‌های مورد آزمون نسبت به برخی آنتی‌بیوتیک‌های رایج انجام شد. یافته‌‌ها: در این مطالعه از بین 55 سویه مورد آزمایش، پدیوکوکوس‌ها و لاکتوباسیلوس‌ها، ویژگی‌های پروبیوتیکی خوبی نشان دادند، به‌گونه‌ای‌که بیشترین پتانسیل پروبیوتیکی متعلق به سویه‌‌های Lactobacillus plantarum PD412 و Pediococcus pentosaceus ATCC 25745 بود. نتیجه‌گیری: در این مطالعه، جنبه‌‌های ایمنی مصرف این باکتری‌ها، از نظر مقاومت به آنتی‌بیوتیک نشان داد این دو باکتری واجد مقاومت طبیعی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌‌ها هستند. لذا با توجه به پتانسیل پروبیوتیکی بالای باکتری‌های اسید لاکتیک جداسازی‌شده از کیمچی،توصیه می‌گردد از این ماده غذایی به‌عنوان یک مکمل پروبیوتیکی استفاده شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کیمچی، پروبیوتیک‌ها، لاکتوباسیلوس، پدیوکوکوس، ایران،

عنوان انگلیسی Evaluation of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Kimchi Produced in Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Probiotics refers to a group of microorganisms, which when exist in an appropriate amount in the gastrointestinal tract can have beneficial effects on host. Due to their duced consumption of traditional fermented food, where by the possibility of loss of many probiotic strains exist, isolation and identification of these bacteria from traditional and healthful food products seem necessary. Kimchi is a fermented food, which seems to have probiotic strains. In this study, the probiotic potential of strains isolated from kimchi was investigated. Methods: To determine the probiotic properties of the mentioned strains, confirmatory tests, including resistance to acid (pH= 2, 3, and 7), resistance to bile salts (percentage, 0, 0.2, 0.3, 0.5, 1.0, and 2.0), antibacterial activity, and finally resistance of the studied strains to some common antibiotics were performed. Results: In this study, out of 55 tested isolates, Pediococcus and Lactobacillus showed good probiotic properties, so that maximum probiotic potential belonged to Lactobacillus plantarum strain PD412 and Pediococcus pentosaceus strain ATCC 25745. Conclusion: In this study, safety aspects of using these bacteria, in terms of resistance to antibiotics, indicated that these two bacteria have natural resistance to antibiotics. Therefore, considering high probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from kimchi, it is recommended that this food be used as a probiotic supplement.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kimchi,Probiotics,Lactobacillus,Pediococcus, Iran

نویسندگان مقاله فریده طباطبایی یزدی | farideh tabatabaei yazdi
ferdowsi university of mashhad, mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

علیرضا وسیعی | alireza vasiee
ferdowsi university of mashhad, mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

بهروز علیزاده بهبهانی | behrooz alizadeh behbahani
ferdowsi university of mashhad, mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

سیدعلی مرتضوی | seyed ali mortazavi
ferdowsi university of mashhad, mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-47&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات