مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۹، شماره ۵، صفحات ۶۱-۷۰

عنوان فارسی تأثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله و هدف:یکی از عوارض شایع دیابت، اختلال در سیستم عصبی و نوروپاتی دیابتی می‌باشد. در مطالعات مختلف گزارش شده است ترکیبات فلاونوئیدی و پلی‌فنولی موجود در گیاهان باعث بهبود نوروپاتی دیابت می‌شوند. با توجه به‌وجود مقادیر زیادی از این ترکیبات در میوه سنجد، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره آبی سنجد بر درد نوروپاتی دیابتی در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش‌ها به سه گروه 8 تایی شامل: گروه کنترل منفی (بدون مداخله)، گروه کنترل مثبت (دیابتی) و گروه دریافت‌کننده عصاره (دوز 200 میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدندر روز) تقسیم شدند. پس از القای دیابت، عصاره آبی سنجد به مدت 3 هفته به‌صورت خوراکی تجویز شد. از آزمون‌های آلودینیای حرارتی، مکانیکی، ‌هایپر آلژزیای حرارتی و آزمون فرمالین جهت بررسی درد نوروپاتی دیابتی (در روزهای 0، 7، 14 و 21) پس از تزریق استرپتوزوتوسین استفاده گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس دوطرفه و پس‌آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری، 05/0p< در نظر گرفته شد. یافته‌ها: اختلاف درد بین گروه کنترل منفی و کنترل مثبت در آزمون‌های آلودینیای حرارتی (036/0p=) و مکانیکی (023/0p=)،‌‌ هایپر آلژزیای حرارتی (001/0p=) و آزمون فرمالین (0001/0p<) قابل‌توجه بود. تجویز عصاره آبی سنجد باعث بهبود درد نوروپاتی دیابتی در مقایسه با گروه کنترل مثبت در آزمون‌های آلودینیای حرارتی (036/0p=) و مکانیکی (012/0p=)،‌ هایپر آلژزیای حرارتی (011/0p=) و آزمون فرمالین (0001/0p<) شد. نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، عصاره آبی سنجد درد نوروپاتی دیابتی را در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین بهبود می‌بخشد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سنجد، نورالژی دیابتی، درد، اندازه‌گیریدرد ، استرپتوزوتوسین

عنوان انگلیسی The effect of AqueousExtractofElaeagnusangustifolia on Diabetic Neuropathic Pain in Streptozotocin-induced Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives:One of the common complications of diabetes is nervous system disorder and diabetic neuropathy. In various studies, it has been reported that flavonoid and polyphenolic compounds of plants improve diabetic neuropathy. Due to the presence of large amounts of these compounds in Elaeagnusangustifolia fruit, thisstudywas performedwith the aim of investigating the effect of aqueous extract of Elaeagnusangustifolia on diabetic neuropathic pain in streptozotocin-induced diabetic rats. Methods: This experimental study was performed on 24 male Wistar rats. The rats were divided into 3 groups of 8 each: negative control group (without any intervention), positive control group (diabetic), and group received the extract (at dose of 200 mg/kg/day). After induction of diabetes, the aqueous extract was administered orally for 3 weeks. Thermal allodynia, mechanical allodynia, hyperalgesia, and formalin tests were used for evaluating diabetic neuropathic pain on days 0, 7, 14, and 21 after injection of Streptozotocin. The data were analyzed by two-way ANOVA and Tukey’s post hoc test.The level of significance was considered at p< 0.05. Results:The difference of pain between negative and positive controls and diabetic control was significant in thermal allodynia (p=0.036), mechanical allodynia (p=0.023), thermal hyperalgesia (p=0.001), and formalin (p< 0.0001) tests. Administration of aqueous extractof Elaeagnusangustifoliaimproved diabetic neuropathic pain compared to positive control group in thermal allodynia (p=0.036), mechanical allodynia (p=0.012), hyperalgesia (p=0.011), and formalin (p< 0.0001)tests. Conclusion:According tothe results of this study, aqueous extract of Elaeagnusangustifolia improves diabetic neuropathic pain in streptozotocin-induced diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیدرضا تمتاجی | omid reza tamtaji
دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

سیدعلیرضا طلایی | sayedalireza talaei
دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

محسن تقی زاده | mohsen taghizadeh
دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-52&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات