مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۵۳-۵۷

عنوان فارسی اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری‌زا
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: امروزه، مضرات آنتی‌بیوتیک‌ها و نگهدارنده‌های سنتزی مشخص شده است و محققین در پی جایگزین‌هایی با منشأ طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو از جمله رنگهای پرمصرف در صنعت غذا بوده که دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری پاتوژن انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه، رنگ آناتو از دانه‌های آناتو به روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون، با آون تحت خلأ به شکل پودر درآورده شد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت ومیزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC)و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به کمک روش رقت آگار بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس محاسبه شد. یافته‌ها: در این مطالعه، باسیلوس سرئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. سالمونلا انتریتیدیس بین باکتری‌های مورد آزمون، بیشترین MIC را داشت و در غلظت‌های مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای سالمونلا انتریتیدیس،MBC مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: طبق نتایج این مطالعه، رنگ آناتو بر رشد تمام باکتری‌های مورد آزمون مؤثر است. همچنین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر باکتری‌های گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتری‌های گرم منفی به کار رفته بیشتر است. لذا با توجه به نتایج آزمایش می‌توان از رنگ آناتو به‌عنوان یک ممانعت‌کننده از رشد باکتری استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مواد رنگی، آناتو، مواد ضدعفونی‌کننده، بیماری‌زا.

عنوان انگلیسی Evaluation of the Antibacterial Activity of Annatto Dye on Some Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives:Today, disadvantages of antibiotics and synthetic preservatives have been identified, and researchers are seeking natural and safe alternatives. Annatto dye is one of the commonly used dyes in the food industry, which has antimicrobial and antioxidant properties. The objective of this study was to determine the antimicrobial effect of annatto dye on some pathogenic bacteria. Methods: In this study, annatto dye was extracted from annatto seeds by maceration methods and after filtration, it was powdered by vacuum oven. Antimicrobial activity was evaluated by disc diffusion method and the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined using agar dilution method against Staphylococcus aureus, listeria innocua, Bacillus cereus and Salmonella enteritidis. Results: In this study, Bacillus cereus and Salmonella enteritidis, respectively, showed the highest and the lowest sensitivity to annatto dye. S. enteritidis had the highest MIC among the tested bacteria, and MBC was not observed only for S. enteritidis in the tested concentrations of annatto dye. Conclusion: According to the results of this study, annatto dye was effective on the growth of all tested bacteria. Also, annatto dye had more antimicrobial effect on the tested gram-positive bacteria compared to gram-negative bacteria. Thus, considering the results of the experiment, annatto dye can be used as an inhibitor of bacterial growth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Coloring Agents, Annatto,Anti-infective Agents, Pathogen

نویسندگان مقاله محمود یلمه | mahmoud yolmeh
ferdowsi university of mashhad
داﻧﺸﮕﺎه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمدباقر حبیبی نجفی | mohammad bagher habibi naja
ferdowsi university of mashhad
داﻧﺸﮕﺎه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

رضا فرهوش | reza farhoosh
ferdowsi university of mashhad
داﻧﺸﮕﺎه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

فرشته حسینی | fereshteh hosseini
iranian academic center for education, culture amp;amp; research
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-113&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات