مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۴، شماره ۳، صفحات ۲۱-۲۸

عنوان فارسی بررسی کارآیی فرآیند الکتروکواگولاسیون در حذف سولفات از محیط‌های آبی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سولفات یکی از یون‌های اصلی موجود در آبهای طبیعی و فاضلاب‌ها می‌باشد. مقادیر زیاد سولفات در آب آشامیدنی باعث مشکلات بهداشتی از جمله تحریک و ناراحتی‌های گوارشی شده و طعم تلخی به آب می‌دهد. هدف از این مطالعه تعیین راندمان حذف سولفات از آب آشامیدنی به‌وسیله فرآیند الکتروکواگولاسیون با الکترودهای صفحه‌ای آلومینیومی است. روش بررسی: این بررسی به‌صورت یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی، با استفاده از یک مخزن شیشه‌ای با حجم مؤثر 3/1 لیتر حاوی 6 الکترود صفحه‌ای از جنس آلومینیوم انجام شد. به‌منظور تبدیل جریان برق متناوب به مستقیم، الکترودها به روش تک قطبی با آرایش موازی به یک منبع تغذیه متصل شدند، بدین مفهوم که هرکدام از الکترودها به‌طور مستقیم و یک در میان به قطب‌های مثبت و منفی وصل شدند. مخزن با آب سنتتیک حاوی سولفات در غلظت‌های 350 و 700 میلی‌گرم بر لیتر پر شد. درصد حذف سولفات در گستره پتانسیل 10 ،20 و30 ولت در زمان‌های واکنش 20، 40 و 60 دقیقه و pH در مقادیر (11،7،3) تعیین مقدار گردید. یافته‌ها: در این مطالعه بالاترین راندمان حذف سولفات در اختلاف پتانسیل 30 ولت، زمان واکنش 60 دقیقه و 11=pH حاصل شد. با زیاد شدن غلظت سولفات نیز زمان مورد نیاز برای دستیابی به راندمان مناسب حذف افزایش یافت که این افزایش تأثیر مستقیم pH و اختلاف پتانسیل الکتریکی بر روی حذف سولفات به‌وسیله فرآیند الکتروکواگولاسیون را نشان می‌داد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تکنولوژی الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای صفحه‌ای آلومینیومی، می‌تواند به‌عنوان روشی مناسب و امیدوارکننده در حذف سولفات از محیط‌های آبی مطرح گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الکتروکواگولاسیون، سولفات، الکترود آلومینیومی، محیط‌های آبی

عنوان انگلیسی Performance of Electrocoagulation Process for Removal of Sulphate Ion from Aqueous Environments Using Plate Aluminum Electrodes
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Sulphate ion is one of the main ions available in natural and waste water. The high rate of sulphate in drinking water causes health problems such as irritation and digestive problems and makes water taste bitter. The purpose of this study was to assess the efficiency of sulphate ion removal from drinking water through Electrocogualation process (EC) using plate aluminum electrodes. Methods: This study was conducted as a pilot plant using one glass tank in the volume of 1.3liter containing 6 plate aluminum electrodes. These electrodes were attached to a power supply in a mono-polar and parallel arrangement in order to switch the alternating current to the direct one. That is, each electrode was attached to positive and negative poles directly and alternately. The tank was filled with synthetic water containing sulphate ion with the concentration of 350 & 700mg/L. Percentage of sulphate ion removal in potential range of 10, 20 and 30 V, reaction times of 40, 20 and 60min and pH 7.0, 3.0 & 11.0 were measured. Results: In this study the maximum efficiency of sulphate ion removal was in the electrical potential of 30 V, reaction time of 60min and pH 11.0. With increase of ion concentration, the time needed to achieve a suitable efficiency of removal increased, that is, it indicated the direct effect of pH and difference of electrical potential on removal of sulphate ion through EC process. Conclusion: The results of this research show that Electrocogualation technology can be introduced as a suitable and promising technique to remove sulphate ion from aqueous environments using plate aluminum electrodes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیرحسین محوی | ah ah mahvi
tehran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

حسین جعفری منصوریان | h jafary mansoorian
kerman university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)

احمد رجبی زاده | a rajabizadeh
kerman university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کرمان (Kerman university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-355&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات