مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۱۳-۱۸

عنوان فارسی مقایسه اثر ضد قارچی عصاره موسیر و مایکونازول در شرایط In Vitro
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: موسیر بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از جمعیت‌های بشری را تشکیل می‌دهد، و هم‌چنین در زمینه‌های مختلف درمانی دارای اثرات دارویی می‌باشد. در زمینه‌ی خواص ضد میکروبی موسیر نیز مطالعاتی صورت گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد قارچی موسیر در برابر گونه‌های مختلف قارچی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، اثرات ضد قارچی عصاره‌های الکلی و آبی موسیر ایرانی (Allium Hirtifolium) پس از استخراج با روش سوکسله، در شرایط In Vitro بر روی 5 گونه قارچ ساپروفیت (آسپرژیلوس فومیگاتوس، آ. فلاووس، آ. نایجر، پنی‌سیلیوم کریزوژنوم، آلترناریا) و 2 گونه درماتوفیت (ترایکوفیتون منتاگروفیتیس، میکروسپوروم کنیس) مورد آزمایش قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد MIC (Minimum Inhibitory Concentration) به وسیله روش ماکرودایلوشن تعیین شد، و در نهایت اثرات عصاره‌های موسیر با اثرات مایکونازول مقایسه گردید. یافته‌ها: (Allium Hirtifolium)اثرات ضد قارچی بر علیه تمام گونه‌های قارچی مورد آزمایش با MICهای بین 8/0-058/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای عصاره الکلی و 84/3-26/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای عصاره آبی را نشان داد. حداقل غلظت کشندگی (MFC) عصاره‌های الکلی و آبی به ترتیب در محدوده 8/12-1/0 و 26/68-6/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر برای قارچ‌های مورد آزمایش به دست آمد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که عصاره تام موسیر دارای اثرات ضد قارچی می‌باشد. بنابراین می‌توان امیدوار بود که در آینده با جایگزینی این عصاره به جای داروهای ضد قارچی شیمیایی که همواره دارای اثرات جانبی زیادی بوده‌اند، بتوان عفونت‌های قارچی را درمان نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In vitro Antifungal Activity of Shallot Extract and Its Comparison with Miconazole
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives : Shallots are an important part of the diet of many populations and show some different pharmacological effects in different medical aspects. Some studies have been performed to evaluate the antimicrobial effects of shallots. The objective of this survey was to evaluate its antifungal activities in several fungal species. Methods: In this experimental study, after extracting shallot by soxhlet's procedure, antifungal effects of alcoholic and aqueous extracts of shallot (Allium hirtifolium) against 5 saprophyte species (Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavus, Aspergillus niger, Penicillium gryseogenum and Alternaria) and 2 dermatophyte species (Microsporum canis and Trichophyton mentagrophytes) were evaluated in vitro. Minimum Inhibitory Concentrations (MIC s ) were determined by broth macrodilution method and finally were compared with miconazole. Results: Allium hirtifolium showed antifungal effects against all the tested fungi with MIC ranged between 0.058 to 0.8 mg/ml for alcoholic extract and 0.26 to 3.84 mg/ml for aqueous extract, respectively. Minimum Fungicidal Concentrations (MFC s ) of alcoholic and aqueous extracts ranged between 0.1 to 12.8 mg/ml and 0.6 to 68.26 mg/ml, respectively. Conclusion: This study indicated that shallot crude juice has antifungal activity and looks promising to be an alternatative for chemical antifungal agents that have sometimes serious side effects.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد جواد نصیری کاشانی | mj nasiri kashani
iran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

مهربان فلاحتی | m falahati
iran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

منیژه متولیان | m motevalian
iran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

سید امیر یزدان پرست | a yazdanparast
iran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

روح اله فاتح | r fateh
iran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-208&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات