مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۲، شماره ۳، صفحات ۱۷-۲۴

عنوان فارسی مقایسه ارزش پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک (سرلاک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش‌های صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله زمینه وهدف کیفیت پروتئینی مواد غذایی و ارزیابی آن به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش پروتئینی سرلاک بر پایه گندم (غذای صنعتی کودک) با غذای خانگی (بر پایه مخلوط ماکارونی همراه سویا) و استاندارد کازئین در موش‌های صحرایی انجام گرفت. روش بررسی تحقیق تجربی روی 64 موش صحرایی نر (Wistar) 21 روزه انجام گرفت. موش‌ها در گروه‌های 8 تایی تحت 8 رژیم غذایی شامل: دو رژیم تست (سرلاک و غذای خانگی)، یک رژیم استاندارد (کازئین همراه متیونین) و یک رژیم پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه قابلیت حقیقی هضم پروتئین (True Protein Digestibility=TPD) و دو رژیم تست، یک رژیم استاندارد و یک رژیم پایه برای مطالعه نسبت خالص پروتئین‌ (Net Protein Ratio=NPR) و نسبت کارآیی پروتئین (Protein Efficiency Ratio=PER) قرار داده شدند. به منظور محاسبه NPR و PER مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید و جهت محاسبهTPD ، مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین شد. معنی‌داری اختلاف میانگین TPD،NPR و PER بین گروه‌ها از طریق آزمون آنالیز واریانس ANOVA همراه با آزمون توکی بررسی شد. یافته‌ها میانگین شاخص TPD 4  8/92، 8 87 و 2/3  4/85، NPR 4/0 3/4، 9/0  3/4 و 6/0  8/3، PER 2/0 3، 4/0  5/2 و 1/0  7/1 به ترتیب بـرای پروتئیـن کـازئین همراه متیونین، سرلاک و غذای خانگی بود. اختلاف میانگین TPD و PER بین گروه‌ها معنی‌دار است (05/0>P). گروه‌ها از نظر میانگین NPR اختلاف معنی‌دار آماری نداشتند. نتیجه‌گیری یافته‌ها نشان می‌دهند که TPD و PER غذای خانگی در مقایسه با سرلاک پایین ولی از نظر NPR قابل قبول است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of Protein Value of Commercial Baby Food with Homemade Baby Food and Casein Standard in Rats as the Refference point
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives Evaluation of protein quality in food is of great importance due to the biological and economical impacts of food proteins. This study has been conducted with the aim of comparing the protein quality of homemade food (mixture of macaroni and soy bean) with commercial baby food (Cerelac Wheat) using Casein as the refference point. Methods This study was conducted on 64 twenty one day old male Wistar rats. The rats were divided into 8 groups, and each group was put on a different diet regiments. The diet regiments were as follow: 2 homemade food+Cerelac test diet, 1 Ccasein+Methionine standard diet, 1 protien-free basal diet, 2 test diet, 1 standard diet and 1 basal diet. The purpose of protien-free diet was to evaluate True Protien Digestability (TPD). Net Protein Ratio (NPR) and Protien Efficiency Ratios (PER) were investigated by the basal diet. Protein intake and increasing of weight were determined for NPR and PER calculating. Nitrogen intake and fecal Nitrogen were determined to calculate TPD. Comparison of TPD, NPR and PER among the groups were analyzed by ANOVA and Tukey methods. Results TPD values of Standard, Cerelac and homemade food diets were 92.8±4, 87±8 and 85.4±3.2; NPR values were 4.3±0.4, 4.3±0.9, 3.8±0.6; and PER values were 3±0.2, 2.5±0.4, 1.7±0.1 respectively. The statistical difference between TPD and PER values were significant (p < 0.05), whereas NPR differences were insignificant ( p > 0.05). Conclusion These results shows that TPD and PER of homemade foods are lower than Cerelac while their NPR are acceptable
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Protein, Cerelac, Macaroni, Soybeens

نویسندگان مقاله ذات اله عاصمی | z asemi
kashan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

محسن تقی زاده | m taghizade
kashan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی کاشان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی کاشان (Kashan university of medical sciences)

هدی احمری طهران | h ahmari tehran
qom university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قم
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-188-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات