|
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱، شماره ۳، صفحات ۵۱-۵۸
|
|
|
عنوان فارسی |
آگاهی و عملکرد کشاورزان استان قم در مورد بهداشت حرفه کشاورزی در سالهای ۸۶-۱۳۸۵ |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف پرداختن به سلامت گروههای شغلی خصوصاً کشاورزان بهدلیل بروز بیماریهای مختلف ناشی از شغل حایز اهمیت است. در این راستا دانستن وضعیت آگاهی و عملکرد کشاورزان و نیازهای آموزشی آنان جهت تدوین بسته خدمتی مناسب ضروری میباشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد کشاورزان در مورد بهداشت حرفه کشاورزی در استان قم به انجام رسیده است. روش بررسی این مطالعه با روش Cross-sectional انجام پذیرفت. جامعه تحت مطالعه کلیه کشاورزان استان قم در سال 1385 بود. حجم نمونه شامل 200 نفر بود که بهصورت تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمعآوری دادهها پرسشنامهای مورد استفاده واقع شد که بهروش مصاحبه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS11.5 صورت گرفت. یافتهها کمترین میزان آگاهی (10%) در خصوص عوارض ناشی از کار، در مورد بروز اختلالات کلیوی، ریوی و گوارشی ناشی از کار بود. کمترین میزان آگاهی در مورد پیشگیری از عوارض ناشی از کار مربوط به عدم فوتکردن سر نازل سمپاشها (18%)، تعمیر یا تعویض دستگاههای تولیدکننده صدا (5/18%) و استفاده از کرم ضدآفتاب بهمنظور پیشگیری از عوارض نور خورشید (20%) بود. نامطلوبترین عملکردها نیز در مورد استفاده از ماسک فیلتردار در هنگام فعالیت (8%) و اقدامات مربوط به ایمن نمودن کابین راننده تراکتور مشاهده گردید. نتیجهگیری با توجه به نتایج این پژوهش آگاهی کشاورزان در خصوص بهداشت حرفه کشاورزی بهویژه در مورد عوارض ناشی از کار ناکافی بود. بنابراین برنامهریزی برای ارتقای آگاهی و بهبود عملکرد این گروه مورد تأکید میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
، آگاهی و عملکردبهداشتی، ریه کشاورزان، بهداشت حرفهای |
|
عنوان انگلیسی |
Agricultural Occupational Health Knowledge and Practice of Farmers in 2007 in Qom Province |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and objectives: Occupational health is a very important issue in all sectors, and particularly, agriculture. Agriculture is a potentially hazardous industry associated with many occupational injuries and illnesses. Knowledge and practice of farmers and their educational needs is essential for preparation of a suitable educational package. This study aims to determine the level of knowledge and practice of farmers in regards to the occupational health in Qom agriculture industry. Methods: Two hundred Qom farmers were randomly entered into this cross-sectional study. A questionnaire was designed for data collection and the farmers were interviewed. SPSS (11.5) was used for data analysis. Results: We found that farmers have a low level of knowledge (10%) in regard to occupational respiratory, gastrointestinal and renal disorders. The lowest level of knowledge was related to the preventive measures including not blowing the nozzle of the pesticide sprayer (18%), noise reduction measures (18.5%), and application of sunscreen (20%). The most undesirable practices observed were wearing of filter mask (8%) and observance of safety measures for tractor’s driver cabin. Conclusion: Present findings suggest that farmers have inadequate knowledge in regard to occupational disorders. Therefore, effective interventions to increase their level of knowledge and safety of their occupational behavior are recommended. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
اکرم حیدری | a heidari qom university of medical sciences دانشگاه علوم پزشکی قم سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)
سید محمد حسن رضوی اصل | smh razavi asl health center, qom province مرکز بهداشت استان قم
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-24-37&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|