|
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۹۷-۱۰۲
|
|
|
عنوان فارسی |
وضعیت ژنوتیپهای vacA و cagA و خصوصیات مقاومت آنتی بیوتیکی سوشهای هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از محصولات گوشتی در استان اصفهان، ایران |
|
چکیده فارسی مقاله |
هر چند هلیکوباکتر پیلوری دارای نقش مشخصی در وقوع سندرمهای بالینی شدید میباشد، راههای اصلی انتقال و منشا آن هنوز شناسایی نشده است. با توجه به نتایج برخی از مقالاتی که اخیرا چاپ شدهاند، غذاهای با منشا دامی نقش مهمی را در انتقال هلیکوباکتر پیلوری به انسان بازی میکنند. تحقیق حاضر به منظور مطالعه وضعیت ژنوتیپهای vacA و cagA و خصوصیات مقاومت آنتی بیوتیکی سوشهای هلیکوباکتر پیلوری به دست آمده از نمونههای گوشت چرخ کرده و همبرگر، انجام پذیرفت. به طور کلی 150 نمونه محصولات گوشتی از سوپرمارکتها جمع آوری شد. تمام نمونهها کشت داده شدند و سپس کلنیهای مشکوک به آزمونهای nested-PCR، ژنوتایپینگ بر اساس آزمون واکنش زنجیرهای پلیمراز و انتشار دیسکی معرفی شدند. یازده نمونه از 150 نمونه (33/7%) برای هلیکوباکتر پیلوری مثبت بودند. تمامی جدایهها سپس با استفاده از تکنیک nested-PCR شناسایی شدند. شیوع هلیکوباکتر پیلوری در نمونههای همبرگر و گوشت چرخ کرده به ترتیب 42/1% و 5/12% بود. S1a، m1a و cagA معمولترین ژنوتیپهای ردیابی شده بودند. معمولترین ژنوتیپهای ترکیبی ردیابی شده در سوشهای هلیکوباکتر پیلوری گوشت چرخ کرده s1am1a (10%)، s1am1b (10%) و s2m1a (10%) بودند. سوشهای هلیکوباکتر پیلوری محصولات گوشتی بیشترین میزان مقاومت را بر علیه آمپی سیلین (90/90%)، اریترومایسین (72/72%)، آموکسی سیلین (72/72%)، تری متوپریم (63/63%)، تتراسایکلین (63/63%) و کلاریترومایسین (63/63%) داشتند. نمونههای همبرگر و گوشت چرخ کرده ممکن است منبع سوشهای حدتدار و مقاوم هلیکوباکتر پیلوری شبیه در ژنوتیپهای vacA و cagA باشند. استفاده از مواد اولیه خام بهداشتی و رعایت اصول بهداشتی میتواند خطر هلیکوباکتر پیلوری در محصولات گوشتی را کاهش دهد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
VacA and cagA genotypes status and antimicrobial resistance properties of Helicobacter pylori strains isolated from meat products in Isfahan province, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Although Helicobacter pylori has a significant impact on the occurrence of severe clinical syndromes, its exact ways of transmission and origin have not been identified. According to the results of some previously published articles, foods with animal origins play a substantial role in the transmission of H. pylori to humans. The present investigation was carried out to study the vacuolating cytotoxin A (vacA) and cytotoxin associated gene A (cagA) genotypes status and antibiotic resistance properties of H. pylori strains recovered from minced-meat and hamburger samples. A total of 150 meat product samples were collected from supermarkets. All samples were cultured and the susceptive colonies were then subjected to nested-PCR, PCR-based genotyping and disk diffusion methods. 11 out of 150 samples (7.33%) were positive for H. pylori. All the isolates were further identified using the nested-PCR assay. Prevalence of H. pylori in hamburger and minced-meat samples was 1.42% and 12.5%, respectively. S1a, m1a and cagA were the most commonly detected genotypes. The most commonly detected combined genotypes in the H. pylori strains of minced-meat were s1am1a (10%), s1am1b (10%) and s2m1a (10%). Helicobacter pylori strains of meat products harbored the highest levels of resistance against ampicillin (90.90%), erythromycin (72.72%), amoxicillin (72.72%), trimethoprim (63.63%), tetracycline (63.63%), and clarithromycin (63.63%). Hamburger and minced-meat samples may be the sources of virulent and resistant strains of H. pylori. Meat products are possible sources of resistant and virulent strains of H. pylori similar to those vacA and cagA genotypes. Using healthy raw materials and observation of personal hygiene can reduce the risk of H. pylori in meat products. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
a گیلانی | ph.d. student, department of food hygiene, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
v رضویلر | department of food hygiene, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
n رکنی | department of food hygiene, science and research branch, islamic azad university, tehran, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
e رحیمی | department of food hygiene, college of veterinary medicine, shahrekord branch, islamic azad university, shahrekord, iran سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
|
|
نشانی اینترنتی |
|
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|