مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، جلد ۱۱، شماره ۹، صفحات ۲۰-۳۱

عنوان فارسی اثر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمید و آمین نسل هفتم سنتزشده بر روی کلستریدیوم پرفرنژنس، باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی و شیگلا دیسانتری در محیط آبی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: در زمینه کاربردهای زیست‌شناختی نانودندریمرهای پلی‌آمید و آمین، مطالعات زیادی صورت گرفته، ولی فعالیت ضدباکتریایی آن به‌طور گسترده بررسی نشده است. هدف از انجام این تحقیق، سنتز و تعیین اثر نانودندریمر پلی‌آمید و آمینG7- در حذف باکتری‌های کلستریدیوم پرفرنژنس، باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی و شیگلا دیسانتری از محیط آبی بود. روش بررسی: مطالعه به‌صورت تجربی در آزمایشگاه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران (پاییز و زمستان سال 1394) انجام شد. ابتدا از هر سویه باکتری، رقت 103 واحد تشکیل‌دهنده کلنی برمیلی‌لیتر تهیه گردید. سپس غلظت‌های مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم برمیلی‌لیتر) از دندریمر در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتیگراد) به نمونه آب اضافه شد. به‌منظور تعیین کارایی دندریمر در حذف باکتری‌ها، در زمان‌های مختلف (0، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه)، نمونه‌برداری انجام گرفت و بر روی محیط کشت اختصاصی هر باکتری کشت داده شد. یافته‌ها: در این مطالعه، خاصیت ضدباکتریایی دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم داشت. غلظت 25 میکروگرم برمیلی‌لیتر دندریمر در زمان‌های تماس 30، 50 و 60 دقیقه، باکتری‌های سالمونلا تیفی و باسیلوس سوبتیلیس را 100% و در زمان تماس 60 دقیقه، باکتری‌های کلستریدیوم پرفرنژنس و شیگلا دیسانتری را به ترتیب به‌صورت 100 و 98% از محیط آبی حذف کرد. غلظت 5/2 میکروگرم برمیلی‌لیتر دندریمر در زمان‌های تماس 30، 50 و 60 دقیقه، باسیلوس سوبتیلیس را 100% از محیط آبی حذف کرد. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد دندریمر پلی‌آمید و آمین – G7با گروه انتهایی آمینی دارای خاصیت ضدباکتریایی بسیار مناسبی در مقابل باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت  می‌باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antibacterial Effect of Nano Polyamidoamine-G7 Dendrimer on Clostridium perfringens, Bacillus subtilis, Salmonella typhi, and Shigella dysenteriae in Aqueous Solution
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: A large number of studies has been conducted on applications of Polyamidoamine dendrimers, but their antibacterial activity has not been investigated extensively. The purpose of this study was synthesis and determining the antibacterial effect of nano polyamidoamine-G7 (NPAMAM-G7) dendrimer in the removal of Clostridium Perfringens, Bacillus Subtilis, Salmonella typhi, and Shigella dysenteriae bacteria from aqueous solution.   Methods: This experimental study was conducted in microbiology laboratory of Iran University of Medical Sciences (autumn and winter 2015). Initially, dilution of 103CFU/ml was prepared from each strain of bacteria. Then, different concentrations of dendrimer (0.025, 0.25, 2.5, and 25µg/ml), were added to water at laboratory temperature (23-25°C). In order to determine the efficiency of dendrimers in the removal of bacteria, sampling were performed at different times (0, 10, 20, 30, 40, 50, and 60min), and were cultured on specific medium for each bacterium.   Results: In this study, the antibacterial property of dendrimer in aqueous solution had direct relationship with increasing concentration of dendrimer and contact time. The concentration of 25 μg/ml of dendrimer at contact times of 30, 50, and 60 min, 100% removed bacteria Salmonella typhi and Bacillus Subtilis and at contact time of 60 min, 100% and 98% removed Clostridium Perfringens and Shigella Dysenteriae bacteria, respectively, from aqueous solution. The concentration of 2.5μg/ml at 30, 50, and 60 min contact times, 100% removed Bacillus Subtilis.   Conclusion: The findings of this study revealed that Polyamidoamine-G7 dendrimers possess appropriate antimicrobial activity against Gram-positive and Gram-negative bacteria.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میترا غلامی | mitra gholami
1department of environmental health engineering, faculty of health, iran university of medical sciences, tehran, iran.
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

شهرام نظری | shahram nazari
2developmental center for student research amp; technology talent, faculty of health, iran university of medical sciences, tehran, iran.
2مرکز رشد استعدادهای پژوهشی و فناوری دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

مهدی فرزاد کیا | mahdi farzadkia
1department of environmental health engineering, faculty of health, iran university of medical sciences, tehran, iran.
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

سودابه علیزاده متبوع | soudabeh alizadeh matboo
3department of public health, ardabil university of medical sciences, ardabil, iran.
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اردبیل (Ardabil university of medical sciences)

غریب مجیدی | seyed mohsen mohseni
department of environmental health, faculty of health, qom university of medical sciences, qom, iran
4گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قم (Qom university of medical sciences)

سید محسن محسنی | seyed mohsen
5department of environmental health, faculty of health, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.muq.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-443-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروب شناسی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات