نشریه پرستاری ایران، جلد ۲۱، شماره ۵۴، صفحات ۱۰۵-۱۱۹

عنوان فارسی ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: از عوارض مهم بارداری پره اکلامپسی و اکلامپسی می باشد که در طی دوران بارداری سلامت مادر و جنین را تحت تأثیر قرار می دهد، کمبود ویتامین E می تواند جزء عوامل زمینه ساز این بیماری محسوب شود بنابراین پیشگیری از آن دارای اهمیت خاصی است. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی بود. روش بررسی: مطالعه مورد شاهدی بوده و نمونه شامل 154 نفر بود که از این تعداد، 75 نفر در گروه مبتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی و 79 نفر در گروه غیر مبتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی بودند که همگی در محدوده سنی 35-18 سال قرار داشتند. گروه مبتلا و غیرمبتلا از نظر متغیر تعداد بارداری و مصرف مولتی ویتامین، همگون شدند. روش نمونه گیری به صورت مستمر بود. محیط پژوهش در این مطالعه، شامل مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به روش مصاحبه ب ه‌ دست آمد. یافته ها: براساس یافته ها بین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E ، مصرف مغزها و روغن های نباتی غیر اشباع، سس مایونز، میزان ویتامین E دریافتی از رژیم غذایی (به میزان 15 میلی گرم و بیشتر در روز)، به طور معنی داری با ابتلا به پره‌اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط وجود داشت (05/0 P< ). به طوری که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E در گروه مبتلا کمتر از گروه غیر مبتلا بود. از طرف دیگر بین دو گروه مبتلا و غیر مبتلا از نظر مصرف روغن های نباتی اشباع شده اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (009/0= P ). نتیجه‌گیری: یافته های مطالعه نشان داد که بین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط وجود دارد. لذا آموزش مادران در دوران بارداری در زمینه تغذیه حاوی ویتامین E توصیه می شود. همچنین به منظور تأیید ارتباط مصرف ویتامین E با عدم بروز اکلامپسی مطالعات بیشتری ضروری است. لذا انجام مطالعه آینده نگر در این زمینه پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Relationship of Vitamin E Consumption and Preeclampsia/ Eclampsia in Pregnant Women
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Preeclampsia and eclampsia are threatening complications of pregnancy influencing the health of mothers and their fetus. So, prevention of these complications through providing mothers with natural diet vitamins during pregnancy is very important. The aim of this study was to examine relationship between consumption of diet rich in vitamin E and preeclapsia/ eclampsia in pregnant women. Material and Method: This was a case-control study. Data were collected through interview and filling up questionnaires. One hundred and fifty four women with age between 18-35 years were selected through continuous sampling method (75 women in case and 79 in control group). Case and control groups were matched according to the gravida and vitamins supplement consumption. Results: Finding indicated that there were statistically significant relationship between preeclampsia/ eclampsia and consumption of foods rich in vitamin E. This relationship was significant according to the number of servings and also amount of vitamin E received, for the number of serving for both nuts and unsaturated vegetable oil (P=0.000), mayonnaise cream (P=0.012), and for the amount of vitamin E received from diet ( ³ 15mg/day) (P=0.000). Consumption of these diets in case group was less than control group. The consumption of saturated vegetable oil in case group were higher than control group (P=0.009). Conclusion: As the results showed, there were direct relations between preeclampsia/ eclampsia and insufficient consumption of food full of vitamin E. Proper educational programs about nutrition during pregnancy, particularly during first trimester in the first pregnancy, is recommended. Prospective studies are suggested in order to confirm the existed findings.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله preeclampsia-eclampsia, vitamin E, case content study

نویسندگان مقاله صغری نیکپور | soghrah nikpour
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

زهرا عطارودی کاشانی | zahra atarodi kashany


دکتر سوسن پارسایی | sosan parsay


شرافت بیگم مختارشاهی | sherafat beigom sherafat mokhtarshahi


حمید حقانی | hamid haghani



نشانی اینترنتی http://ijn.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-51-8&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده nursing|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات