نشریه پرستاری ایران، جلد ۱۴، شماره ۲۹، صفحات ۱۵-۱۹

عنوان فارسی بررسی‌آگاهی‌زنان‌از روشهای‌پخت‌مواد غذایی‌در منزل‌
چکیده فارسی مقاله مقدمه‌: آگاهی‌زنان‌از روشهای‌پخت‌و نگهداری‌مواد غذایی‌و تغذیه‌صحیح‌اساس تامین‌سلامتی‌است‌و فرایند مواد غذایی‌که‌شامل‌تهیه‌وآماده‌سازی‌،پخت‌ونگهداری‌موادغذایی‌است‌درتعذیه‌صحیح‌موثرمی‌باشد.بنابراین‌امروزه‌آگاه‌ساختن ‌گروههای‌اجتماعی‌بخصوص‌زنان‌نسبت‌به‌مسائل‌مربوط‌به‌سلامت‌غذایی‌دربروز ر فتارهای‌بهداشت‌تغذیه‌منجمله‌روشهای‌صحیح‌پخت‌مواد غذایی‌جایگاه‌ مهمی‌در میان‌خدمات‌بهداشتی‌پیدا کرده‌است‌. باتوجه‌به‌اینکه‌در اکثریت‌خانواده‌ها زنان‌کار آماده‌سازی‌و تهیه‌غذا را بر عهده‌دارند به ‌همین ‌دلیل‌ طبیعی ‌است‌که ‌هر چه‌سطح‌آگاهی‌آنان‌از مسائل‌بهداشتی‌بالاتر باشد بهداشت ‌تغذیه‌ خانواده‌ سطح‌ مطلوبتری ‌خواهد داشت‌و در این ‌راستا اصلاح‌باورهای‌بهداشت‌غذایی‌زنان‌بسیار مهم‌است‌. هدف‌ :تعیین‌میزان‌آگاهی‌زنان‌خانواده‌های‌ساکن‌شهرری‌درزمینه‌روشهای‌پخت‌موادغذایی‌درمنزل‌. نوع‌پژوهش‌: مطالعه‌ زمینه‌ای‌که ‌در آن‌علاوه ‌بر اندازه‌گیری ‌آگاهی ‌زنان‌در مورد پخت‌ مواد غذایی ‌در منزل‌، متغیرهای‌مداخله‌گر نظیر سن‌، تحصیلات‌و وضعیت ‌اشتغال ‌زنان‌نیز مورد بررسی‌قرار گرفته‌است‌. ابزار گردآوری‌اطلاعات‌پرسشنامه‌باسوالات‌بسته‌چندگزینه‌ای‌بوده‌است‌که‌بامراجعه‌به‌درب‌منازل‌به‌طریق‌مصاحبه‌دریک‌مرحله ‌تکمیل‌گردیده‌است‌. نمونه‌ : 200 نفر از زنان‌خانه‌دار خانواده‌های‌ ساکن ‌شهرری‌ نمونه ‌پژوهش‌را تشکیل‌می‌دادند که‌به‌طریق ‌تصادفی‌دو مرحله‌ای‌انتخاب‌شدند. نتایج‌: نتایج‌حاکی‌از آن‌بود که54‌% واحدها از نحوه‌استفاده‌صحیح‌از ادویه‌جات‌و چاشنی‌و نیز 56% آنها از روشهای‌صحیح‌طبخ‌ماهی‌و 13/37% واحدها از روش‌پخت‌صحیح‌حبوبات‌مطلع‌نبودند و به‌طور کلی‌فقط‌5/18% واحدها از اصول‌و روشهای‌صحیح‌پخت‌مواد غذایی‌امتیاز خوب‌کسب‌کرده‌اند. بحث‌و نتیجه‌گیری‌: از آنجایی‌که‌نتایج‌بیانگر آگاهی‌کم‌زنان‌از روشهای‌پخت‌مواد غذایی‌در منزل‌بوده‌است‌به‌خصوص‌در زمینه‌بعضی‌ازموادنظیرماهی‌وسبزیجات‌،پیشنهادمی‌شودبااستفاده‌از روشهای‌گوناگون‌نسبت‌به‌افزایش‌آگاهی‌زنان‌دراین‌زمینه‌اقدام‌و عقاید نادرست‌و باورهای‌غلط ‌آنها تصحیح‌گردد. رسانه‌ها در این‌زمینه‌نقش‌اساسی‌خواهند داشت‌و انجام‌پژوهش‌مشابه‌بر روی‌زنان‌در طبقات‌اجتماعی‌مختلف‌و نیز زنان‌شهری‌و روستایی‌کمک‌موثری‌به‌این‌امر خواهد کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی STUDY THE KNOWLEDGE OF WOMEN ABOUT METHODS OF COOKING FOOD MATERIALS
چکیده انگلیسی مقاله Background : The knowledge of women about methods of cooking food materials is very important in keeping family members healthy. Objective : To assess the knowledge of women who live in ray city about methods of cooking food materials. Design : This was a field study in which the knowledge of women about cooking food materials were determined by using a questionnaire. Samples : 200 women who were living in ray city and were responsible in preparing food for their families. Were selected randomly in two sequence. Results : The findings indicated that only 18.5% of women had a good knowledge about cooling food materials. Conclusion : According to research findings it is recommended to use different strategies to improve women's knowledge about preparing food for their families. Also similar researches in different social groups or in rural and urban women will help to use better strategies.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Knowledge, method of cooking food stuffs.

نویسندگان مقاله افتخار السادات حاجی کاظمی | es hajikazemi
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

مهتاب علیزاده | m alyzadeh
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

فاطمه جوادی | f javadi
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)

محمود محمودی | m mahmoodi
دانشگاه علوم پزشکی ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijn.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-200&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده nursing|
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات