مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۱۲، شماره ۴۷، صفحات ۹-۱۵

عنوان فارسی جدا سازی و خالص سازی ایزو آنزیم های پراکسیداز از تربچه (Cultivated Radish)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: پراکسیداز از گلیکوپروتئینهای حاوی هم بوده و دارای ایزو آنزیمهای کاتیونی و آنیونی متفاوتی است . این آنزیم کاربردهای فراوانی در زمینه تشخیص های آزمایشگاهی به روش ایمونواسی در تکنیک ELISA برای اندازه گیری هورمونها و سم باکتریها دارد . علاوه بر آن در تشخیص آنتی ژنهای بافتی و فعال کردن ماکروفاژها در برابر تومورهای سرطانی نیز بکار می رود ضمن اینکه اندازه گیری گلوکز ، اوره ، اسید اوریک نیز توسط این آنزیم قابل اجراست. پراکسیداز به مقادیر متفاوتی در منابع گیاهی قابل دسترس وجود دارد در حالیکه آنزیم مصرفی کشور با صرف هزینه های ارزی از خارج وارد می شود . هدف: این مطالعه تجربی با هدف جداسازی آنزیم های مختلف از گیاه Cultivated Radish انجام گرفت . مواد و روش ها: استخراج با هموژنیزه کردن ریشه گیاه و تغلیظ عصاره خام با سولفات آمونیم انجام شد . روند خالص سازی با بکارگیری کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون و کروماتوگرافی تعویض کاتیونی پیگیری شده و جداسازی ایزو آنزیم های اسیدی و بازی با بهره گیری از کروماتوگرافی های مجدد صورت گرفت و نهایتا SDS- PAGE انجام شد . نتایج: در نتیجه اعمال این روش‌ها درجه خلوصی به اندازه 5/ 168 برابر عصاره خام حاصل شد که فعالیت ویژه آنها قابل مقایسه با انواع تجاری می‌باشد. نتیجه گیری: نتایج این طرح نشان می دهد که با اعمال روشهای مناسب قادر به دستیابی به ایزو آنزیمهای پراکسیداز خواهیم شد با توجه به مقاومت در برابر PH های مختلف و نیز پایداری حرارتی آنزیم ، با طرح ریزی روشهای خالص سازی می توان حداکثر صرف جوییهای لازمه را اعمال نمود . امید است که با استفاده از منابع فراوان و ارزان گامی موثر در راستای تولید انبوه آنزیم در سطح کشور برداشته شده تا از صرف هزینه های ارزی جهت خرید آنزیم پراکسیداز جلوگیری شود .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایزوآنزیمه، پراکسیداز، گیاهان شفابخش

عنوان انگلیسی Separation and Purification of Peroxidase Isoenzymes from Cultivated Radish
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Peroxides is a glycoprotein that contains hem group and variable cationic and anionic is enzymes. This enzyme is used in laboratory diagnosis for determination of hormones and bacterial toxins with ELISA method , detection of tissue antigens and macrophage activation against tumoral cells. In addition , this enzyme is used for measurement of glucose, urea, uric acid and cholesterol. Although peroxides is widely seen in available sources of plants, this enzyme for meeting the consuming needs of our country is imported from abroad with high foreign currency costs. Objective: This experimental study was conducted for separation and purification of peroxides is enzymes from cultivated radish which is cheap and abundant in all seasons in Iran. Materials and Methods: Extraction was carried out by homogenization of plant roots and concentration of Ammonium sulfate. Then, purification method was followed by gel filtration, cationic exchange chromatography. Finally, separation of basic and acidic is enzymes was conducted by different and repeated column chromatography and SDS-PAGE. Results: As a result of these procedures, Purification degree obtained was 168.5 folds more than the raw extract and specific activity was comparable with commercial peroxides . Conclusion: As this enzyme is stable at wide range of PH and temperature, we can economize its purification methods to a great extent and achieve the maximum required foreign currency savings. It is hoped that with the use of wide and cheap sources , we can take an effective step toward large scale production of the enzyme in our country and avoid spending our financial resources in purchasing peroxides from foreign countries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Isoenzymes, Peroxidase, Plants, Medicinal

نویسندگان مقاله منیره آقاجانی نسب | m aghajany nasab
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گیلان (Guilan university of medical sciences)

نوشابه پژهان | n pejhan
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

عبدالحسین باستانی | a bastany
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-538&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات