karoubi M. The Relationship between fear of crime and local disorder with loyalty to destination in foreign tourists in the historical context of Shiraz . Social Welfare. 2019; 19 (72) :323-353
URL:
http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3319-fa.html
چکیده: (4 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر، ارتباط بین ترس از جرم و بینظمی محلی با وفاداری به مقصد (گرایش به اقامت مجدد) در گردشگران خارجی در بافت تاریخی شهر شیراز بود.
روش: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. تکنیک گردآوری اطلاعات ، پرسشنامه بود که در میان 380 نفر از گردشگران خارجی که در بافت تاریخی و فرهنگی شهر شیراز اقامت داشتهاند، توزیع گردیده است. پایایی ابزار پژوهش بر اساس میزان آلفای کرونباخ که بیشتر از 7/0 بوده تأیید گردیده و روایی صوری و محتوایی ابزار نیز با استفاده از نظرات متخصصین مورد تأیید و روایی سازه پرسشنامه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، جداول فراوانی و ...) و از آمار استنباطی (کالموگروف اسمیرنوف، همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی چندگانه) در سطح معناداری (05/0P≤) استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که بیشتر گردشگران از کشورهای اروپایی به ایران سفر کرده که در این میان کشور فرانسه و ایتالیا بیشترین سهم گردشگران ورودی را داشتهاند. بیشترین میزان دورۀ اقامت در شیراز 3روز بوده است. همچنین یافتههای توصیفی نشان میدهد که میان سن، وضعیت تأهل، تحصیلات، شغل، کشور مبدأ و میزان وفاداری به مقصد گردشگران رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین ترس از جرم (541/2- =T) و بینظمی محلهای (952/3- =T) و میزان وفاداری گردشگران خارجی به مقصد (گرایش به اقامت مجدد در بافت تاریخی) شهر شیراز رابطه معناداری وجود دارد.
بحث: باید عنوان نمود راهاندازی مدیریت واحد گردشگری و پلیس گردشگری در مقاصد گردشگرپذیر از جمله راهکارهای کاهش ترس از جرم و بینظمی محلی و در نتیجه افزایش مقاصد گردشگری در شهر شیراز میباشد.
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
جرائم دریافت: ۱۳۹۷/۱۰/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۲/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۸/۵/۲۶